B.B. Kinga nāve tiks izmeklēta kā slepkavība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Blūza leģendas B.B. Kinga nāve tiks izmeklēta kā slepkavība, pirmdien, 25.maijā paziņojis ASV Nevadas štata koronera dienests.

Kā vēstīts, Kings nomira 14.maijā savās mājās Lasvegasā.

Divas no mūziķa meitām pauda bažas, ka 89 gadus vecā tēva nāve varētu nebūt bijusi dabiska, ziņoja Lasvegasas mediji.

ASV Nevadas štata koronera dienests tviterī paziņoja, ka Kinga nāve tiks izmeklēta kā slepkavība un tiks veikta autopsija.

Mediji vēstīja, ka autopsijas dēļ Kinga bēres ir atliktas.

B.B. Kings, īstajā vārdā Railijs B. Kings, dzimis 1925.gada 16.septembrī. Viņš nāca no Misisipi zemnieku ģimenes. Kinga tēvs pameta ģimeni, kad dēls bija četrus gadus vecs, bet, kad Kingam apritēja deviņi gadi, nomira viņa māte. Zēns nopelnīja iztiku kā traktora vadītājs.

Tajā pašā laikā viņš dziedāja gospeļu korī un pašmācības ceļā apguva ģitāras spēli. Kings piepelnījās, uzstājoties ar ielu muzikantu grupu "St. John's Famous Gospel Singers".

Pirmo slavu Kings izbaudīja 40.gados, kad pievienojās radio raidījumam Memfisā.

60.gados iznāca Kinga pirmais lielais hits "The Thrill Is Gone". Starp viņa populārākajām dziesmām ir arī "Sweet Little Angel" un "Why I Sing the Blues". Kings ir saņēmis 15 "Grammy" balvas.

Par blūza karali dēvētais Kings ir uzņemts Rokenrola slavas zālē, kā arī dažādās aptaujās ierindots starp visu laiku labākajiem ģitāristiem.

Kings izdevis vairāk nekā 50 albumus. Viņa pazīstamākās dziesmas ir "Three O'Clock Blues", "The Thrill Is Gone" un "When Love Comes to Town", ko viņš 1989.gadā ierakstīja ar īru rokgrupu U2.

2005.gadā Kings nospēlēja atvadu koncertu Vācijā, taču pēc gada sekoja vēl viena atvadu turneja Eiropā. Kings turpināja spēlēt ģitāru par spīti veselības problēmām, tomēr slimības dēļ nācās atcelt pagājušā gada rudenī plānoto ASV koncertturneju.

"Blūzs ir vienkārša mūzika, un es esmu vienkāršs cilvēks," Kings rakstīja 2011.gadā izdotajā autobiogrāfijā. "Taču blūzs nav zinātne - tas nav tik precīzs un loģisks kā matemātika. Blūzs ir mistērija, bet mistērijas nekad nav tik vienkāršas, kā izskatās."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti