«Autobuss debesīs» 15. jubileju svinēs kopā ar Imantu Kalniņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grupa „Autobuss debesīs” 15 gadu jubileju svinēs kopā ar komponistu Imantu Kalniņu koncertā, kas notiks Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē sestdien, 27. aprīlī, pulksten 19:00.

Jubilejas koncertā grupa klausītājus priecēs gan ar visu laiku populārākajiem grupas skaņdarbiem no Imanta Kalniņa repertuāra, gan pašu grupas dalībnieku oriģinālkompozīcijām. Līdztekus labāko dziesmu izlasei būs iespēja dzirdēt arī jaunus, līdz šim neatskaņotus skaņdarbus un veltījumus nesen mūžībā aizgājušajam dzejniekam Imantam Ziedonim.

„Autobuss debesīs” jubilejas koncerta skanējumu papildinās mūzikas projekts „Raxtu raxti”, izpildot Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien tradicionālos instrumentus, bet arī tādus tautas instrumentus kā kokli un dūdas. Šī būs arī viena no retajām iespējām dzirdēt komponistu Imantu Kalniņu muzicējam ārpus tradicionālā Imanta Kalniņa mūzikas koncerta „Imantdienas” Cēsīs.

1998. gadā Liepājā, Mārtiņa Vilsona neatkarīgā teātra „Mūris” vasaras dārzā, jaunu puišu grupa, sniedza savu pirmo koncertu, kurā izpildīja komponista Imanta Kalniņa dziesmas. Viena no izpildītajām dziesmām bija „Autobuss debesīs”, no kuras vēlāk arī radies grupas nosaukums.

Kopš dibināšanas grupa „Autobuss debesīs” ir izdevusi septiņus mūzikas albumus un koncertējusi teju visā Latvijā, vairākās Eiropas valstīs un pat ASV. Grupas panākumu klāstā ir vairāki desmiti dažādu Latvijas mūzikas balvu, pirmās vietas radiostaciju topos, bet galvenais no panākumiem ir nerimstošs klausītāju atbalsts šo piecpadsmit gadu garumā.

Šobrīd grupas sastāvā muzicē: Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Emīls Zilberts, Armands Treilihs un Andris Dzenis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti