Austrasbērni muzicēs Anglikāņu baznīcā un «Koka Rīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No Liepājas uz Rīgu šajā nedēļas nogalē atceļojušas "Austrasdienas", kuru koncerti notiks 14. martā Anglikāņu baznīcā un svētdien, 15. martā, koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga”

Koncerts Anglikāņu baznīcā būs simbolisks, jo tieši tur – toreiz vēl zem Rīgas politehniskā institūta studentu kluba nosaukuma – 1988.gadā notika pirmā Austras Pumpures un austrasbērnu lielā sadziedāšanās ar nosaukumu „Austrasdienas”, stāsta Austras biedrības pārstāve Inese Sērdiene.

„Skanēs Imanta Kalniņa dziesmas, un austrasbērni dziedās arī paši savas radītās dziesmas. Koncertā piedalīsies tādi austrasbērni kā Juris Bartkevičs, kurš ir viens no pirmajiem austrasbērniem, Jānis Vītols no Vītolu ģimenes, Uldis Ozols, Kristaps Sudmalis, Silvija Silava, Zane Šmite, Agita Kaužēna, kā arī jaunāka „kaluma” austrasbērni, kā Ilze Kovere, Antra Prokofjeva. Vārdu sakot, cilvēki, bez kuriem Austrasdienas šobrīd jau nav iedomājamas,” stāsta  Sērdiene.

“Šis gads ir īpašs, jo aprit 50 gadu, kopš Austra Pumpure ir satikusies ar Imanta Kalniņa dziesmām. Tas savulaik notika Liepājas teātrī. Un uz skatuves Austra Pumpure ar šīm dziesmām ir pavadījusi jau 40 gadu. Tā kā mēs svinam divas apaļas jubilejas Imanta Kalniņa mūzikai un Austrai Pumpurei šādā sadarbībā,” saka Sērdiene.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti