PIECI RĪTI

Rīts, kad ielās parādījās aitas

PIECI RĪTI

Rīts, kad gaidījām karstumu

Rīts, kad ansis ieguva "Austras balvu"

«Austras balvu» iegūst ansis par albumu «Liela māksla»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada "Austras balvu" ieguvis hiphopa mākslinieks ansis par albumu "Liela māksla", savukārt simpātiju balvu saņēma cits hiphopa žanra pārstāvis Arturs Skutelis, kurš apbalvojumam bija nominēts par albumu "Lavīna".

Uzvarētāji tika noskaidroti 16. jūnija rītā "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" raidījuma "Pieci rīti" ēterā. "Austras balvu" katru gadu pasniedz ierakstam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šī bija jau sestā reize, kad balva tiek pasniegta. Iepriekšējos gados to ieguva Alises Jostes albums "Hardships Are Ships", "Rīgas Modes" plate "Fantastiski", "Satellites LV" ieraksts "Varavīksnes galā", grupas "Polifauna" debija "You Look Like A Lost Soul", kā arī "Tribes Of The City" veikums "Rust and Gold".

Ņemot vērā īpašos pandēmijas apstākļus, uz šī gada "Austras balvu" pretendēja teju vairāk nekā 140 ierakstu, kas izdoti teju pusotra gada garumā, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja divpadsmit nominantus. Pēc pretendentu izziņošanas žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

Šī gada "Austras balvas" ieguvējs ansis saņēmis ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti