«Austras balvu 2019» iegūst grupa «Tribes Of The City»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

15. novembra vakarā mūzikas namā “Daile” notika “Austras balvas 2019” nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada “Austras balvu” ieguvusi grupa "Tribes Of The City" par savu albumu “Rust And Gold”. Tikmēr portāla “Delfi” simpātiju balvu, kuras uzvarētāju nosaka portāla lasītāji īpašā balsojumā, ieguva elektroniskās mūzikas producents "Kashuks", kas “Austras balvai 2019” bija nominēts par albumu “Lost Echo”, medijus informē organizatori.

Grupa “Tribes of the City” ir labi zināma vērtība Latvijas alternatīvajā mūzikā jau kopš 2006. gada (savu radošo izdomu veiksmīgi pierādījusi vēl agrāk, tolaik ar nosaukumu “The Movies”). Savā laikā saņēmusi apbalvojumu arī kā labākā Baltijas grupa.

“The Tribes of the City” daiļradi var stilistiski raksturot kā "shoegaze-dreampop", taču grupa augsti novērtēta sava individuālā skanējuma dēļ, kuru veido lielā personīgā atdošanās mūzikai gan tās radīšanas laikā, gan koncertos.

Šī gada augustā izdotais albums “Rust and Gold” iznācis pēc teju 10 gadu pārtraukuma, atklājot personīgus stāstus, muzikāli radot atmosfēru it kā starp sapņa un nomoda stāvokli.

Kashuks ir godalgots elektroniskās mūzikas mākslinieks, kurš plašākas auditorijas uzmanību ieguvis, pateicoties saviem “Prāta vētras”, “Astro'n'out”, “The Coco’nuts” un citu mūziķu dziesmu remiksiem. Kashuks ir arī viens no apvienības “PRAGAII”, kā arī pārstāv izdevniecību “Dirty Deal Audio”.

Savā jaunajā albumā “Lost Echo” mākslinieks no dažādām skaņu faktūrām rada vienoti plūstošu atmosfēru, ieaicinot klausītāju savas iztēles pasaulē.

“Austras balvu” katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šī bija jau piektā reize, kad balva tiek pasniegta, iepriekšējos gados to iegūstot Alises Jostes albumam “Hardships Are Ships”, Rīgas Modes platei “Fantastiski”, ''Satellites LV'' albumam “Varavīksnes galā”, kā arī grupas “Polifauna” debijai “You Look Like A Lost Soul”. Uz šī gada “Austras balvu” pretendēja vairāk nekā deviņdesmit ierakstu, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja desmit nominantus. Pēc pretendetu izziņošanas žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

Šī gada “Austras balvas” ieguvēji Tribes Of The City ceremonijā saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī  turpmākās radošās darbības veicināšanai naudas balvu 1000 eiro apmērā, ko nodrošina „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA).

Tikmēr publikas balsojuma uzvarētājs Kashuks no portāla “Delfi” balvā saņēma iespēju izvietot tajā reklāmu 1000 eiro apmērā.

Pirms uzvarētāju paziņošanas pasākums tika ievadīts ar “Austras balvas” nominantu koncertu, kurā uz skatuves kāpa lielākā daļa balvas nominantu - to vidū bija Ozols, Viņa, ''Astro’n’out'', ''Tribes Of The City'', Kashuks, Juuk un Lupa. Koncertu un balvas pasniegšanu tiešraidē pārraidīja “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv”, kā arī portāli LSM.lv un “Delfi”. Video tiešraides ierakstu iespējams noskatīties “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” Facebook kontā, kā arī portālā “Replay.lv”.

“Austras balvas” žūrijā arī šogad, līdzās tās dibinātājiem Laurim Anstrautam un Normundam Vucānam, darbojas Latvijas respektablākie mūzikas žurnālisti, kā arī vairāki mūzikas industrijas profesionāļi. To skaitā atrodami laikraksta “Diena” mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs, Linda Samsonova un Karmena Stepanova, portāla “TVNET” mūzikas žurnālists Jānis Žilde, “Radio 7” dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, “Positivus” festivāla organizators Ģirts Majors, “Radio NABA” ētera personība Atis Žagars, “Music Export Latvia” izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla “Delfi” kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla “Satori” redaktors Henriks Eliass Zēgners, “Latvijas Radio 1” kultūras žurnālists Toms Treibergs, portāla “LSM” mūzikas žurnāliste Aiga Leitholde, podkāsta “Karsts Karsts” vadītājs Artūrs Jenots, kluba “Depo” vadītājs Guntis Vanags, “Latvijas Radio 3” raidījuma “Tīrkultūra” vadītāji Rolands Pēterkops un Reinis Semēvics, kā arī pagājušā gada uzvarētāji grupa “Polifauna”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti