«Austras balvas» nominantu vidū - «Instrumenti», «Skyforger», «The Sound Poets» un citi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 22. novembrī, Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" raidījumā "Pieci rīti" izziņots apbalvojuma "Austras balva - Latvijas labākais albums 2015" nominantu saraksts. Balvas dibinātāji Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns viesojās "Pieci.lv" studijā, lai nosauktu desmit kandidātus, kas cīnīsies par iespēju iegūt "Austras balvu".

Pēc plašā 2015.gadā izdoto latviešu mūzikas albumu klāsta noklausīšanās un žūrijas balsojuma tika izveidots desmit nominantu saraksts, kas arī turpinās cīņu par "Austras balvu":

Alise Joste - "Hardships Are Ships";

"Instrumenti" - "Iekams";

Kashuks - "Fiction";

"Laika suns" - "Gaismas lādiņš";

"Mona De Bo" - "Īstenībā";

Ozols - "Atpakaļ nākotnē";

"Sigma" - "Sazaroto taku dārzs";

"Skyforger" - "Senprūsija";

"The Pink Elephant" - "Mellowing";

"The Sound Poets" - Pulsē.

No 23.novembra līdz 8.decembrim no pirmdienas līdz ceturtdienai katru vakaru plkst. 22 viens no nominētajiem albumiem pilnā garumā izskanēs "Pieci.lv" ēterā. Tāpat raidījumā varēs noklausīties arī intervijas ar mūziķiem. "Austras balvas" ieguvējs 11.decembrī tiks izziņots raidījuma "Pieci rīti" ēterā.

"Austras balvas" žūrijā līdz ar projekta rīkotājiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas žurnālistikā un mūzikas industrijā, to vidū - mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, grupas "Satellites LV" līderis un mūzikas žurnālists Jānis Žilde, "Pieci.lv" dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, "Radio 7" izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, "Positivus" festivāla organizators Ģirts Majors, mūziķis Goran Gora, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, kultūras žurnālists Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un dīdžejs Mārtiņš Pavasaris, kā arī Latvijas Radio 6 - "Naba" dīdžejs Atis Žagars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti