Kultūras ziņas

Muzeji Rīgas Pilī gaida pārvākšanos

Kultūras ziņas

Varis Vētra prezentē dziesmu albumu un dzejas krājumu

Austrāliešu dievišķā balss Rīgā

Austrāliešu «dievišķā balss» Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kinoteātra „Splendid Palace” telpās šodien notiek austrāliešu dziedātājas un vokālās jogas meistares Perukuā koncerts, kurš bija pilnībā izpārdots jau pirms nedēļas.

 

11 gadus apguvusi indiāņu tradicionālos dziedājumus, paralēli apgūstot arī indiešu klasiskās mūzikas paveidus, piemēram, rāgas, šobrīd Portugālē dzīvojošā mūziķe Latvijā atgriežas otrreiz.

Savu karjeru Perukua uzsāka kā džeza mūziķe, taču tad pievērsās tradicionālajai mūzikai. Visi koncertā dzirdamie skaņdarbi ir viņas sacerēti.

„Savā ziņā džezs ir manās asinīs – mans vectēvs bija džeza mūziķis. Bet, kad es atklāju pilnīgi savādāku veidu, kā dziedāt, es sapratu – tā ir mana patiesā daba. Džezs man iemācīja improvizāciju, nošu artikulāciju, bet šī patiesi lielā, vienojošā izpratne par dziedāšanas procesu man lika to izjust citādi: kad dziedu, man šķiet, visa pasaule dzied caur mani,” stāsta dziedātāja.

Kā īpašie viesi koncertā uzstājas grupa „Baraka” Dmitrija Jevsikova vadībā.

„Šī ir mana meita Devika, viņa spēlē basģitāru, es spēlēju tablas un perkusijas. Kopā ar mums uzstāsies mūsu libāņu draugs, neiroķirurgs, kurš spēlēs seno arābu lautu, kuru sauc udi. Vēl mums ir pievienojies lieliskais vijolnieks Aleksejs Bahirs,” atklāj perkusionists Dmitrijs Jevsikovs.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti