Aurēlija Šimkus sniegs solo koncertu atjaunotajā Dzintaru koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

7. novembrī plkst.20 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks cikla “Dzimuši Latvijā” otrais koncerts, kurā varēsim baudīt starptautisko konkursu laureātes Aurēlijas Šimkus sniegumu.

Koncertā skanēs Aleksandra Skrjabina Otrā sonāte klavierēm, Johana Sebastiāna Baha “Kapričo mīļotā brāļa aizbraukšanai”, “Fūgas māksla” un “Tokāta un fūga re minorā”, kā arī Ferenca Lista 1. daļa Saderināšanās no Ceļojumu gadu Otrās burtnīcas un Fantāzija un fūga par B-A-C-H tēmu.

Pianiste Aurēlija Šimkus (1997) klavierspēli sākusi apgūt četru gadu vecumā, bet visai agri jaunā pianiste uzsākusi arī starptautisku karjeru, kļūstot par Dortmundes Mocarta biedrības balvas laureāti un izcīnot trešo vietu 11. starptautiskajā "KlavierOlymp" pianistu konkursā Vācijas pilsētā Bādkisingenē. Šiem panākumiem sekojuši koncerti prestižajā festivālā "Kisingenes vasara",  solokoncerti Šveicē, kā arī uzstāšanās kopā ar Anglijas kamerorķestri un Varšavas filharmonijas orķestri.

Pirmo solokoncertu pianiste sniegusi 11 gadu vecumā Kauņas Starptautiskajā kamermūzikas festivālā Lietuvā, kur uzstājusies kopā ar Kauņas filharmonijas kamerorķestri. Bet pirmo koncertu Rīgā, Lielajā ģildē, Aurēlija Šimkus  sniedza 2013. gada aprīlī, neilgi pirms sava debijas solokoncerta Vācijas pilsētā Herdekē. Tā paša gada rudenī klajā nācis Aurēlijas debijas soloalbums "Scherzo", kas tika izdots Vācijas ierakstu kompānijā "ARS Produktion" (2013). Ievērojamais vācu žurnāls "Piano News", ar visaugstāko novērtējumu recenzējot šo debijas albumu, atzīmējis, ka Aurēlija Šimkus ir izcila pianiste un īsts atklājums. Savukārt laikraksts "Westfalische Rundschau" viņas klavierspēlē apbrīnojis dvēseliskumu, kas piepildīts ar izsmalcinātāko muzikalitāti un jutekliskumu.

Nākošajā sezonā klausītāju vērtējumam tiks piedāvāts jau otrais Aurēlijas Šimkus soloalbums. Savukārt koncertu kalendārā ieplānota viesošanās Ingolštatē, kur pianiste muzicēs ar Dortmundes filharmoniķiem un Gruzijas kamerorķestri, kā arī Dortmundes Filharmonijā un Baireitas pilsētas koncertzālē.

Jau vēstīts, ka cikla “Dzimuši Latvijā” pirmais koncerts atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks šo sestdien, 31. oktobrī plkst.20. Tajā uzstāsies viens no izcilākajiem pasaules opernamu basiem Egils Siliņš.  Kopā ar savu uzticamo koncertmeistaru, pianistu Māri Skuju, kurš jau vairākus gadus ir Grācas operas repetitors, Egils Siliņš atskaņos Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa, Bruno Skultes, Lūcijas Garūtas un citu latviešu komponistu vokālās lirikas meistardarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti