Kultūras ziņas

"Kazanova. Henrieta. Venēcija"

Kultūras ziņas

Fotogrāfs ielūkojas cilvēka sejā

Aurēlija Šimkus atklāj Eiropas Ziemassvētkus

Aurēlija Šimkus atklāj «Eiropas Ziemassvētkus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar Aurēlijas Šimkus koncertu ceturtdienas, 5.decembra, vakarā Lielajā ģildē sāksies ikgadējais skaistās mūzikas festivāls „Eiropas Ziemassvētki". Jaunā un nu jau arī ārpus Latvijas pazīstamā pianiste sola, ka koncerts būs vienkāršs, sirsnīgs un ļoti dziļš.

Lielajā ģildē – Baha, Šūberta un Lista skaņdarbi. Pie klavierēm – Aurēlija Šimkus, pianiste, kura savos sešpadsmit gados var lepoties ar spožiem starptautiskiem panākumiem. Pati māksliniece atzīt, ka ir gatavojusies un gaidījusi šīvakara koncertu.

Cenšos izvēlēties tādus mazpazīstamus skaņdarbus, lai atbrīvotu klausītāju no stereotipiem par populārajiem skaņdarbiem un viņš spētu novērtēt, ko es daru uz skatuves," saka pianiste.

Aurēlija stāsta, ka jau no mazotnes ir aizrāvusies ar akadēmisko mūziku. Tā ir ne mazāk aizraujoša par populāro mūziku, kādu klausās viņas vienaudži.

„Es neuztveru šo mūziku kā muzeju. Es to cenšos atdzīvināt tā, lai to saprot jebkurš mūsdienu klausītājs. Novērtēju jebkuru mākslu, dziļu mākslu, bet pārsvarā klausos klasisko mūziku," stāsta Aurēlija.

Neiztrūkstoši Aurēlijai šķiet arī dalīties ar klausītājiem. Vaicāta par sasniegumiem, uz kādiem vēlētos tiekties, viņa atbild pieticīgi – vēlas, lai nekad nebeigtos koncerti.

Koncerta programmu Aurēlijai ieteicis brālis, pianists Vestards Šimkus.

Koncerts nebūs tāds pompozs. Tas būs vienkāršs, sirsnīgs un ļoti dziļš. Tieši šai programmai ir piemērota tāda kameriska atmosfēra, neskatoties uz to, ka Lists nemaz nav kameriska mūzika, bet Šūberts ir ļoti trausla un dziļa mūzika. Tāpēc vajag noskaņoties uz tādām gaišām sajūtām," uzskata pianiste.

Aurēlija Šimkus šā gada septembrī saņēma Dortmundes Mocarta biedrības stipendiju, kas viņai paver iespēju sērijveida koncertiem Vācijā 2014./2015. gada sezonā, ieskaitot koncertu ar Angļu kamerorķestri 2014. gada novembrī. Pianiste turpina mācības Emīla Dārziņa Mūzikas skolā. Klavierspēli apguvusi gan pie pašmāju pianista Sergeja Osokina, gan meistarklasēs pie citiem atzītiem ārzemju pedagogiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti