«Auļiem» jauns dziesmas videoklips

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Bungu un dūdu grupai „Auļi" sadarbībā ar komponistu Kārli Auzānu, dzejnieci Lauru Daudišu un vokālo grupu "Alta" tapusi jauna dziesma “Visi tēva sirmi zirgi”. Sadarbībā ar projektu “Cooper’s Production” jaunajai dziesmai radīts arī videoklips, kura pirmizrāde notika 21. augusta novakarē Grobiņā, Kuršu vikingu apmetnē.

Pirmizrādes pasākums bija gan dāvana, gan pateicība Grobiņai un novada iedzīvotājiem, jo jaunais video klips lielākoties filmēts tieši tur, Kuršu vikingu apmetnē: īpašā vietā, kas, kā vēsta leģendas un hronikas, ir senākā apdzīvotā vieta Latvijā. Apmetni ar savu entuziasmu un aizrautību izveidojuši  Grobiņas jaunieši, un šobrīd tā ir vieta, kas daiļrunīgi vēsta par kuršu vēstures liecībām.

“Nav nemaz tik vienkārši atrast vietu, ko nav skārušas civilizācijas zīmes. Tas mums bija izaicinājums, bet rezultātā atradām skaistu upi, pļavu un vidi bez elektrības vadiem un vēja ģeneratoriem, kur ietilpināt dziesmas stāstu par latviskajām saknēm un tradīcijām,” stāsta videoklipa operators Ivars Utināns.

Savukārt dziesmas teksta autore un projekta idejas virzītāja dzejniece Laura Daudiša uzsver, ka “projekts simboliski apvienojis turpat vai visu Latviju, jo filmēšanas notika arī Liepājas jūrmalā, vokālās grupas "Alta" meitenes ir no Daugavpils, projekta iniciatori ir rīdzinieki, savukārt aktieri un mūziķi ir Grobiņas iedzīvotāji. Rezultāts ir pārsteidzoši dzidrs, tīrs un mūsdienīgi latvisks radošu profesionāļu kopdarbs, kas, cerams, nākotnē radīs turpinājumu jaunos kvalitatīvos projektos”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti