«Auļi» izdod latviešu maskošanās tradīcijām veltītu albumu «Ķekatās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi" izdod jaunu mūzikas albumu "Ķekatās", kas veltīts latviešu maskošanās tradīcijām sākot no ziemas saulgriežiem un beidzot ar Meteņiem. Dziesmās izmantoti tautasdziesmu teksti, kuri atspoguļo šim laikam raksturīgas norises. Muzikāli dzirdamas gan latviešu tautas dziesmu melodijas, gan Edgara Kārkla, Kaspara Bārbala un Mārtiņa Miļevska oriģinālmūzika, informēja mūziķu pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Šo albumu veidojām kā idejisku turpinājumu vasaras saulgriežu albumam "Sit, Jānīti", kura pirmatskaņojums notika šovasar Valmiermuižas etnomūzikas festivālā," skaidroja grupas "Auļi" dalībnieks Kaspars Bārbals un atklāja, ka ziemas koncertus mūziķi plāno organizēt nākošajā gadā.

Albuma ieskaņošanā piedalījušies bundzinieki Edgars Kučiks, Mārtiņš Miļevskis, Kaspars Indrēvics, Edgars Krūmiņš, dažādu basa instrumentu spēlētājs Gatis Valters, dūdinieki Normunds Vaivads, Leanne Barbo, Kaspars Bārbals, Edgars Kārklis un Gatis Indrēvics. Īpašu vietu jaunā albuma skanējumā ieņem unikāla, speciāli "Auļiem" būvēta, meistara Riharda Valtera rokām veidota četru stīgu ģīga, kuras "mežonīgās skaņas pieradināšanu" veic virtuozais čellists Miķelis Dobičins. Liriskās dziesmas izdaiļo Ilzes Gruntes spēlētā arfa un gruzīnu stīgu instruments panduri.

Mūziķi par "viskrāšņāko albuma rotu" sauc solistes Asnati Rancāni, Katrīnu Dimantu, Beāti Zviedri, kā arī Otaņķu etnogrāfisko ansambli. Albumā dzirdamas arī "Auļu" Mārtiņa Miļevska, Edgara Kārkla, Gata Valtera, Kaspara Bārbala, Andreja Plandera kā arī Eduarda Plankāja un Edgara Zilberta balsis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti