Rīta Panorāma

Atklāta Luda Ludviga Bērziņa vitrāžu izstāde

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Notiks Dienvidkurzemes festivāls "Rimbenieks"

Augustā Liepājas Simfoniskais orķestris apceļos Dienvidkurzemi – notiks festivāls «Rimbenieks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 12. līdz 28. augustam ar 14 dažādiem koncertiem Dienvidkurzemi apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls "Rimbenieks", kas pie klausītājiem ierodas jau otro reizi. Koncerti notiks Kazdangā, Grobiņā, Krūtē, Gramzdā, Kalētos, Durbē, Pāvilostā, Aizputē, Nīcā, Jūrmalciemā, Dēselē, kā arī trīs no koncertiem skanēs Liepājā, informēja rīkotāji.

Kā norādīja organizatori, Dienvidkurzemes festivāls "Rimbenieks" ir radīts ar mērķi tuvināt augstvērtīgas mūzikas atskaņojumu cilvēku dzīvesvietai, stiprināt novada kopienas, popularizēt latviešu mūziku un veicināt Latvijas apceļošanu, sākot jau no kaimiņu pagasta.

Galvenais satura balsts festivālā būs kamermūzika, ko izpildīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu veidoti ansambļi, pieaicinot arī citus solistus, piemēram, vienu no šo laiku spilgtākajām latviešu pianistēm, Liepājā dzimušo un uzaugušo Agnesi Egliņu.

Solista lomu koncertos pildīs arī Liepājas Simfoniskā orķestra jaunā koncertmeistare Līga Baltābola, kas 12. augustā festivāla atklāšanas koncertā Grobiņas Livonijas ordeņa pilsdrupās (dienu vēlāk arī Kazdangas kultūras namā) kopā ar orķestra stīgu grupu un galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču atskaņos vienu no ievērojamākajiem un pazīstamākajiem itāļu komponista Antonio Vivaldi skaņdarbiem – vijoļkoncertu ciklu "Četri gadalaiki".

Festivālā "Rimbenieks" solista lomā būs iespēja dzirdēt arī klarnetistu Gunti Kuzmu, kurš Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā stāsies vien dažas nedēļas vēlāk. Kuzma klarnetes solo izpildīs kopā ar orķestra koncertmeistares vadīto Liepājas stīgu kvartetu. Šādu mūziķu ansambli festivālā varēs baudīt divos koncertos – 14. augustā Gramzdas ev. lut. baznīcā un 15. augustā Dēseles dzirnavās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti