Kultūras ziņas

Latvijas mode pārvietojamā izstādē

Kultūras ziņas

Slavenu mākslinieku oriģināli Rīgā

A. Dombrovska konkurss atgriežas Ziemeļblāzmā

Augusta Dombrovska jauno mūziķu konkurss atgriezies «Ziemeļblāzmā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Savā sākotnējā mājvietā – kultūras pilī "Ziemeļblāzma" atgriezies mecenāta un vijoļmeistara Augusta Dombrovska jauno mūziķu konkurss, kurš notiek reizi trijos gados kopš 1997. gada.

Augusta Dombrovska 8. starptautiskais konkurss jaunajiem vijolniekiem, altistiem un čellistiem notiek no 23. līdz 30.novembrim. Kopskaitā tika saņemts 41 pieteikums no deviņām valstīm, tostarp, ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Norvēģijas, Ķīnas, Īrijas, Armēnijas un Krievijas.

"Tās tomēr ir tādas profesionālu mūziķu sacensības vairākās grupās – vijole, alts, čelli, bet mēs redzam nākotnes perspektīvu. Man prieks, ka, neskatoties uz krīzēm valstī, bērniem ir vēlme nodarboties ar mūziku un viņi ir talantīgi,” stāsta konkursa žūrijas priekšsēdētājs Juris Karlsons.

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” direktore Liene Kubiļus uzsver, ka „Ziemeļblāzmā” šis ir pirmais konkurss pēc rekonstrukcijas.

„Es domāju, ka tā ir arī jauna elpa un jauna iedvesma. Jaunajiem māksliniekiem tā ir viena no lielajām pieredzēm spēlēt uz tik skaistas skatuves. Tie, kas tiks finālā, turklāt [spēlēs] kopā ar LNSO. Domāju, tas viņiem mūžā būs liels notikums,” uzskata Kubiļus.

Konkursa dalībnieku sniegumu var vērot jebkurš interesents, kā to bezbailīgi dara konkursa jaunākais dalībnieks, vairāku starptautisko konkursu uzvarētājs un vasarā notikušā starptautiskā megakoncerta “Dzimuši Rīgā” dalībnieks, desmit gadus vecais Daniils Bulajevs.

Konkursu vērtē starptautiska žūrija: profesors un komponists Juris Karlsons (Latvija), muzikoloģe Rūta Paula (Latvija), profesors un altists Andrejs Dogadins (Krievija), brīvmākslinieks un vijolnieks Daniels Garlickis (Francija), profesors un čellists Ramons Jaffe (Vācija).

Laureātu koncerts un apbalvošanas ceremonija notiks 30.novembrī plkst. 16  kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē. Konkursa pirmo vietu ieguvēji - labākais vijolnieks, labākais altists un labākais čellists uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO), pilnībā atskaņojot konkursa trešajā kārtā izvēlēto koncertu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti