Tiešraides

Festivāla "ISCM World Music Days" koncerts "The Forest of Sounds" koncertzālē "Estonia"

Tiešraides

Koncertzāles "Cēsis" piecu gadu jubilejas koncerts

Rīgas Doma kora skolai - 25! Jubilejas koncerts Ķīpsalas hallē

AUDIO: Rīgas Doma kora skolas 25 gadu jubilejas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2019. gada 25. maijā Ķīpsalas hallē Rīgas Doma kora skola (RDKS) ar krāšņu, multimediālu koncertu atzīmēja ceturtdaļgadsimta jubileju, uz svinībām un koncertu aicinot ne vien Rīgas Doma kora skolai pietuvinātos, bet ikvienu interesentu, vēstīja koncerta organizatori. Tas bija klausāms arī Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē.

Vērienīgā programmā vienuviet pulcējās Latvijas spilgtākie atskaņotājmākslinieki un izcilie Rīgas Doma kora skolas kolektīvi, kuri apliecina Latvijas un Rīgas vārdu pasaulē. Muzikālajos priekšnesumos dažādu žanru sintēzē satikās skolas audzēkņi, absolventi un viņu domubiedri – nozīmīgi Latvijas akadēmiskās, džeza un populārās mūzikas mākslinieki. 

Viņu vidū bija dzirdami tādi Rīgas Doma kora skolas absolventi kā dziedātājs Jānis Šipkēvics, Daumants Kalniņš, Andris Sējāns, grupas “Framest”, “Latvian Voices”, diriģenti Kaspars Ādamsons, Jānis Liepiņš, Jānis Ozols un citi. Koncerta radošo grupu veidoja profesionālās kultūras dzīves personības – diriģents Mārtiņš Klišāns, režisors Juris Jonelis un scenogrāfs Didzis Jaunzems. 

Rīgas Doma kora skola dibināta 1994. gada 12. jūlijā un šo 25 gadu laikā kļuvusi par spēcīgu un augsti novērtētu Latvijas kordziedāšanas tradīciju uzturētāju un jaunu talantu audzinātāju, kas lepojas ar saviem audzēkņiem, viņu panākumiem un uztur ciešu sadarbību ar absolventiem.

Koncertā piedalījās Rīgas Doma zēnu koris un diriģents Mārtiņš Klišāns, Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara” un diriģente Aira Birziņa, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un diriģents Jurģis Cābulis, Rīgas Doma kora skolas 1.-2. klašu koris un diriģente Ilona Poikāne, Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris un diriģente Una Stade, JVLMA & RDKS Bigbends un diriģents Dāvis Jurka, Rīgas Doma kora skolas solisti, ansambļi, instrumentālisti, džeza ansamblis, Rīgas Doma kora skolas absolventu koris, grupas - “Framest”, “Latvian Voices”, dziedātāji - Daumants Kalniņš, Jānis Šipkēvics, diriģenti - Jānis Liepiņš, Jānis Ozols, Kaspars Ādamsons, komponisti - Jēkabs Jančevskis, Jānis Ķirsis, Zigmars Liepiņš, Uģis Prauliņš

Koncertu vadīja Zane Dombrovska, Uldis Siliņš, Kristaps Šoriņš. Radošā komanda: Režisors Juris Jonelis, mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns, scenogrāfs Didzis Jaunzems, māksliniece Linda Lūse, skaņu režisors Mārtiņš Porters, gaismu mākslinieks Ivars Vācers, projekta vadītāja Aleksandra Āboliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti