AUDIO: Ar jaunu koncertsinglu Raimonds Pauls aicina uz koncertu VEF Kultūras pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunu igauņu dziedātājas Sofijas Rubinas iedziedātu koncertsinglu laidis klajā komponists Raimonds Pauls. Balāde “Life in Black and White” pirmo un pagaidām vienīgo reizi publiski atskaņota tiešsaistes koncertā janvārī, bet klātienē pirmoreiz to varēs izdzirdēt jau 16. septembrī VEF Kultūras pilī Rīgā, kad Maestro 85 gadu jubilejai veltītā mīlas dziesmu programmā tiks atskaņotas vēl vairākas jaunas dziesmas, informēja mūziķu pārstāvji.

Jaunā balāde tapusi uz pērn izdotās instrumentālā džeza plates “Pastaiga pa Rīgu” kompozīcijas “Vecais kino” pamata. Vārdus angļu valodā tai un vēl vairākām jaunajām dziesmām sarakstījis amerikāņu autors Gordons Pogoda. Dziesmā Sofija Rubina dzied par melnbalto kino un melnbaltajām fotogrāfijām, kas glabā jau aizgājušu laiku un cilvēku piemiņu, taču dziļi sirdī atmiņas joprojām ir krāsainas. 

“Uzstāšanās ar Maestro man vienmēr ir ļoti priecīgs notikums, jo katrreiz jūtams, ka ikvienu noti viņš izspēlē no sirds – tā ir kā saruna ar klausītāju caur melodiju,” teica Sofija Rubina.

Sofija Rubina
Sofija Rubina

Igauņu džeza dziedātāja Sofija Rubina studējusi prestižajā Bērklija Mūzikas koledžā ASV. Māksliniece laidusi klajā piecus albumus, un 2016. gadā izdotais “In the Land of Oo-Bla-Dee” ieguva Igaunijas Mūzikas balvu kategorijā “Labākais džeza albums”.

Jaunajā koncertsinglā savu solopartiju izpilda vēl viens labi zināms igauņu mākslinieks – kontrabasists Toivo Unts, kurš ar Maestro sadarbojies arī albumos “Crossroads” ar Liepājas Simfonisko orķestri un “Bach Kamēr Pauls” ar Rīgas jauniešu kori “Kamēr…”. “Darbs kopā ar Paulu ir liela bauda, un arī viņa skanējums ir unikāls, turklāt viņam piemīt neatkārtojams melodiskums,” atzina Toivo Unts.

16. septembrī Maestro dziesmas VEF Kultūras pilī krievu un latviešu valodās izpildīs arī Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra dziedošā aktrise Veronika Plotņikova un dziedātāja Dināra Rudāne. Koncertā piedalīsies kamerorķestris “Kremerata Lettonica” un “VCP” pūtēju grupa.

Koncerts norisināsies 16. septembrī VEF Kultūras pilī pulksten 19.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti