Atzīmējot Vecās Ģertrūdes baznīcas 150.jubileju, uz koncertu aicina jauniešu koris «Kamēr…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas 150. jubilejas gada svinību ietvaros jauniešu koris “Kamēr...” 2019. gada 30. martā plkst. 18.00 klausītājiem piedāvās muzikālu ceļojumu, kurā vienotā koncertprogrammā skanēs latviešu un franču romantisma klasiķu, kā arī mūsdienu komponistu kordziesmas, informēja kora pārstāvji.

Koncertam nosaukumu devis viens no tā skaņdarbiem – Kamila Sensāna “Calme des nuits” jeb “Nakts klusumā”, kas labi raksturo visa koncerta emocionāli jūtīgo atmosfēru. Mijoties abu kultūru romantisma tradīcijām un hronoloģiski opusiem iestiepjoties pat 21. gadsimta mūzikas literatūrā, koris tā mākslinieciskā vadītāja Aivja Gretera un diriģenta Patrika Stepes vadībā atskaņos latviešu klasiķu Jāņa Kalniņa un Jāņa Ivanova gaišās mīlestības caurvītos skaņdarbus, pasaulē plaši zināmo komponistu Pētera Vaska un Ērika Ešenvalda opusus, kā arī laikmetīgās mūzikas skaņraža Andra Dzenīša mūziku. Latviešu a cappella kormūzikas pērles mīsies un jaunus, interesantus iespaidus līdzāsnostatījumā radīs kopā ar Kamila Sensāna, Kloda Debisī, Morisa Ravēla, Šarla Guno, kā arī Olivera Mesiāna skaņdarbiem. 

Koncerts “Nakts klusumā” ir viens no pasākumu cikla Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas 150 gadu jubilejas notikumiem, kas risinās no marta līdz jūnijam kopumā 150 dienu garumā un tiek īstenots ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latvijai - 100” atbalstu.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti