Kultūras ziņas

Glābjot Liepājas Svētās Annas baznīcas ērģeles

Kultūras ziņas

Artūra Analta "Matter to Matter" Rīgā

Koncerts "Hermanim Braunam – 100"

Atzīmē spožā pianista Hermaņa Brauna simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas akadēmiskās mūzikas vidē šogad atzīmē Hermaņa Brauna simtgadi. Viens no spožākajiem pianistiem Latvijas mūzikas vēsturē bija arī izcils pedagogs, kurš izskolojis simtiem šobrīd pazīstamu mūziķu. Daļa no viņiem piedalīsies Braunam veltītajā koncertā, kas trešdien vakarā notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. 

Padomju gados Latvijas mūziķu vidē Hermanis Brauns bija viena no spožākajām zvaigznēm. Lielisks pianists un ievērojams pasniedzējs. Tādu viņu atceras 2018. gadā, kad Braunam aprit 100 gadi. 

Kā norādīja pianiste, Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova, Braunam bijis gan iekšējs temperaments, gan interese par mūziku kā par procesu. 

Hermaņa Brauna vārds akadēmiskās mūzikas cienītājiem asociējas ar viņa vārdā nosaukto fondu, kas atbalsta jaunos talantus. Daļa no tiem, kā arī Brauna līdzgaitnieki un studenti piedalīsies rītdien gaidāmajā koncertā Mūzikas akadēmijā. Kā pastāstīja Davidova, šajā koncertā piedalīsies mākslinieki un Brauna bijušie studenti. 

Koncerta programmā pasaules un Latvijas klasiķu skaņdarbi Laimas Krīgeres, Aivara Krancmaņa, Jeļenas Berņikovas, Sergeja Martinova un citu solistu izpildījumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti