Panorāma

Kopš vēlēšanām partijas tikušās ap 30 reižu

Panorāma

Partijas diskutē par reģionālo reformu

Atvadās no Valtera Frīdenberga

Atvadās no Valtera Frīdenberga daudz ziedu, skumju un atmiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas krematorijā tuvinieki, draugi un ikviens, kurš juta līdzi Valtera Frīdenberga drosmīgajai cīņai ar vēzi, mūziķim teica pēdējos atvadu vārdus. Valtera spēlētā mūzika grupās “Dzeguzīte”, “Putnu balle” un “Tumsa” uzrunāja daudzus. Skolēniem viņš paliks atmiņā kā raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs, autoritāte un draugs. Televīzijas kolēģiem pietrūks Valtera optimisma, vienkāršības un smaida.

Piektdien, 26.oktobrī, Valteram paliktu 31 gads. No viņa atvadās tieši viņa dzimšanas dienā. Daudz ziedu. Daudz skumju. Un neatbildētais “kāpēc?”. Skanot Valtera dziedātām dziesmām, uz ekrāna bilžu projekcijā viņš ir smaidīgs un ļoti aktīvs. To, ka sāp, viņš neizrādīja nekad. Un tieši tāds Valča, Valciņš arī paliks atmiņā.

“Viņš bija ar mums līdz pēdējam. Uz koncertu un atkal celsies. Sāp? Nu un, ka sāp,” saka raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs Kaspars Ozoliņš.

“Lielāku cīnītāju es savā dzīvē neesmu sastapusi. Ar pēdējiem spēkiem, ar to mīlestību,” stāsta raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” režisore Ina Kronberga.

“Valters mums mācīja kļūt labākiem. Viņš mums deva to iespēju, ka varējām viņam palīdzēt. Un viņš man paliks atmiņā ar to, ka nekad neatteica palīdzību. Valter, lai tev spārni un vējš!” tā organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

Viens no dvēseliskākajiem projektiem, kurā piedalījās Valters un grupa “Putnu balle”, ir latviešu autoru dziesmu atskaņojums Latvijas baznīcās. “Tev tuvumā” Ziemassvētku laikā turpināsies arī šogad. Dienu pirms Valtera bērēm mūziķi tikās, lai iedziedātu dziesmu, kuru Valters diemžēl nepaguva iedziedāt. Renāra Kaupera dziesmu ar Leona Brieža vārdiem.

“Bija paredzēts, ka arī Valters būs. Nu, kaut kur jau viņš ir, tepat un klausās,” saka dziedātāja Kristiāna Stirāne.

“Kad es pirmo reizi dzirdēju šo dziesmu, tā sajūta – vai nu mēs stiprināsim Valču, vai pavadīsim. Es gribēju to pirmo versiju, mēs visi gribējām,” saka dziedātāja Aija Andrejeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti