Kultūras ziņas

Nacionālajā teātrī Ziemassvētki kristīgā un jautrā garā

Kultūras ziņas

Rotaļlietu simfonija Lielajā Ģildē

Kabarē ar cirka elementiem

Ātri izpērk biļetes uz kabarē izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tādi Latvijā populāri dziedātāji kā Dons un Aija Vītoliņa savus vakarus nu pavada "Cabaret Palladium", kur izklaidē publiku kopā ar citiem mūziķiem, kā arī mīmiem, gaisa akrobātiem un dejotājiem.

Kopš bijušās kinozāles „Palladium" atklāšanas ir pagājuši jau simt gadi, bet kopš pirmā „Cabaret" uzveduma – desmit. Tātad šogad var svinēt dubultjubileju „Cabaret" „Palladium" veidotāji arī dara, pirmoreiz uz skatuves pulcinot tik daudz dalībnieku – un koncertnumurus papildinot ar cirka elementiem un gaisa vingrotāju trikiem.

"Tas vairs sen nav tikai kabarē, bet ļoti dažādu skatuvisko žanru apvienojumus. Pārsvarā mūziķus es ņemu no džezmeņiem un horeogrāfus un dejotājus no laikmetīgās dejas, jo viņi spēj izpildīt visdažādākos žanrus," saka režisors Vikors Runtulis.

Pirmos piecus gadus režisora Viktora Runtuļa izlolotā „Cabaret" projekta muzikālie gada nogales iestudējumi notika Sapņu fabrikā, pēc tam klubā "Artelis.Gandrīz teātris" un šogad – bijušā kinoteātra "Palladium" plašajā zālē, atjaunojot pirmo izrāžu amerikānisko 1930. gadu kabarē greznību, un sapludinot to ar  franču kabarē intīmo atmosfēru.

Paši dalībnieki atzīst, ka kabarē visinteresantākais ir būt dažādam. „Izlikties par to, kas tu neesi, un varbūt patiesībā būt par to, kas esi," saka dziedātāja Aija Vītoliņa.

Līdzīgi domā Elza Nath. „Tā ir tā brīvība ar Runtuli, improvizācija, viņa vadībā var izpausties un spēlēties," saka Nath. Savukārt Erki Ostmans piebilst: "Tas ir tāds žanrs, kur katru vakaru ir nedaudz cits šovs, cita atmosfēra un improvizācija. Kāda kuram gaume – vienam tā varbūt ir māksla, citam banāls žanrs"

Bet skatītājiem tātad tieši tas ir vajadzīgs. Atliek spriest pēc fakta, ka biļetes uz gada nogales izrādēm izpārdotas un tiek domāts par papildizrādēm janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti