Atminoties «Roku pret militārismu», Skrundā skanēs «Roks par brīvību»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šogad aprit 20 gadu, kopš Skrundā tika uzspridzināta radiolokācijas stacija "Darjal". Lai pievērstu uzmanību problēmām militārajā jomā, jau gadu iepriekš, tas ir, 1994.gadā, Latvijas mūziķi rīkoja akciju "Roks pret militārismu". Lai arī akcija ar laiku zaudēja savu aktualitāti, šogad nolemts tradīciju atjaunot ar pasākumu "Roks par brīvību", kas notiks Skrundas novada svētku laikā 9.maijā.

Šogad Skrundas novada svētki, kas norisināsies no 7. līdz 10.maijam, notiks roka gaisotnē, jo pagājuši 20 gadi, kopš uz Skrundas estrādes skatuves pirmo reizi Latvijas mūziķi dziesmā vienojās pret militārismu un Skrundas lokatoru. Šogad Skrundas novada svētkiem izraudzīts moto "Dzīvs, neatkarīgs un brīvs!", svētku centrālais notikums būs koncerts "Roks par brīvību".

Rokkoncertā 9.maijā plkst. 16 Skrundas estrādē uzstāsies grupa "Colt", "The Violence of  Silence", "Buks un brigāde", "Bet bet", Ivo Fomins ar grupu, Ainars Virga, Tomass Kleins un Liepājas ģitāristu lielansamblis.

Skrundas novada svētku laikā norisināsies arī citi koncerti un aktivitātes. Piemēram, 8.maijā plkst. 17 Nīkrāces atpūtas centrā un plkst. 19 Rudbāržu kultūras namā notiks Skrundas svētkiem un Mātes dienai veltīts koncerts ar dzejas lasījumiem un Edgara Ziņģa vijoļspēles mūziku, 9.maijā no plkst. 7 Skrundas kultūras nama skvērā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirgus "Skrundenieku dižandele", 9.maijā plkst. 12 Skrundas evaņģēliski luteriskajā baznīcā skanēs koncerts "Satikšanās mūzikā", kurā piedalīsies ērģelniece Elizabete Hojere no Drēzdenes (Vācija) un ansamblis no Skrundas sadraudzības pilsētas Peltsamā (Igaunija), kā arī daudzi citi pasākumi.

Bet 9.maija pusnaktī skvērā pie Skrundas kultūras nama būs vērojams salūts "Uguns ziedi debesīs prieku sirdīs atnesīs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti