Kultūras ziņas

Koncertzāle taps publiskajā un privātajā partnerībā

Kultūras ziņas

Atklājot "Noslēpumaino Karostu"

Atklāts Baha kamermūzikas festivāls

Atklāts jau 19. Baha kamermūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar Beļģijas baroka orķestra “Les Muffatti” koncertu 5. novembrī Mazajā ģildē atklāts 19. starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls. Tas šogad Rīgā un Kuldīgā piedāvās piecus koncertus, kuru virsuzdevums ir izcelt Johana Sebastiana Baha un viņa laikabiedru daiļradi kamermūzikas žanrā.

Baha kamermūzikas festivāls baroka mūzikas cienītājus šogad pulcē jau 19. reizi. Pateicoties festivāla mākslinieciskās vadītājas, klavesīnistes Ainas Kalnciemas centieniem, festivāla viesmākslinieku vidū ir labākie senās mūzikas atskaņotājmākslinieki no visas pasaules.

“Man ir sajūtas, ka es esmu laimīga, ka tikusi līdz 19. gadam. Un domās jau esmu par 20. jubilejas gadu nākošgad,” stāsta Aina Kalnciema. “Es ļoti priecājos par tiem apmeklētājiem, kuri 19. reizi nemainīgi ierodas un mīl šo mūziku.”

Mūziku, kas komponēta pirms vairākiem gadsimtiem, mūsdienās ir grūti atskaņot, jo pastāv dažādas interpretācijas tradīcijas. Teju katram baroka orķestrim ir savs viedoklis, kā būtu jāspēlē 17. gadsimta skaņdarbi.

Beļģu “Les Muffatti”, kas nosaukts pa godu 17. gadsimta komponistam Georgam Mufatam, festivāla atklāšanas koncertā atskaņoja Johana Sebastiana Baha un viņa laikabiedra Johana Kristofa Graupnera opusus.

“Orķestris ir smalks, tembrāli bagāts, ar lielu stila izjūtu, iejūtību. Pasakaina muzikalitāte, katrs savā vietā un visi kopā viens brīnišķīgs, kopējs ansamblis,” pēc atklāšanas koncerta izsakās koncerta apmeklētājs, komponists Juris Karlsons. “Un man ir ļoti liels gandarījums, ka 19 gadus Ainas Kalnciemas festivāls turas uz augsta viļņa un izciliem māksliniekiem.”

Koncerta apmeklētājs, vijolnieks Raimonds Melderis savukārt pauž:

“Programma izvēlēta ļoti interesanta, un kā parasti, pateicoties Ainai Kalnciemai, mums ir brīnišķīga iespēja klausīties fantastisku baroka mūziku.”

“Baroka mūziku jau tik bieži mēs arī nedzirdam. Es biju ļoti priecīga atkal dzirdēt Baha mūziku. Tas, ka Baha festivāls piedāvā tieši Baha mūziku. Man liekas, ka tas ir ļoti labs atklāšanas koncerts,” uzsver koncerta apmeklētāja, mūziķe Baiba Bartkeviča.

Baha kamermūzikas festivāls uz koncertiem Rīgā un Kuldīgā senās mūzikas cienītājus aicinās līdz pat 1. decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti