Kultūras ziņas

"Tā saucamā mīlestība" – viena vakara stāsts

Kultūras ziņas

Latvijas Radio 5 "pieci.lv" dārza svētki

Saulkrastos atkal skan džezs

Atklāts festivāls «Saulkrasti Jazz» – ieskats pirmās dienas koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. jūlijā Saulkrastu brīvdabas estrādē jau divdesmit trešo reizi džeza mūzikas cienītājus pulcēja Starptautiskais džeza festivāls “Saulkrasti Jazz”. Kopš 1997. gada katru vasaru Saulkrastos tiek piedāvāti gan izcilu džeza profesionāļu koncerti, gan meistarklases jaunajiem mūziķiem. Drošības apsvērumu dēļ šogad izpaliek meistarklases un festivāls norisināsies vien trīs dienas. Savukārt uz nesen kā atjaunotās Saulkrastu pilsētas estrādes kāps izcili džeza mūziķi no Latvijas, Austrijas, Izraēlas, Francijas, Armēnijas un ASV. 

Festivāla direktors Raimonds Kalniņš ir priecīgs arī par pārējiem festivāliem, kas nebaidās no grūtībām, kas šobrīd jāpārvar, un šogad notiks. Tāpat viņš ir gandarīts par latviešu mūziķu augsto līmeni. Sastādīt festivāla programmu neesot bijis grūti, jo mūziķi visās pasaules malās alkstot spēlēt.

Festivāla atklāšanas koncertā kā pirmā uz skatuves kāpa Amerikā dzīvojošā latviešu džeza flautas virtuoze un komponiste Ilona Kudiņa ar muzikālo projektu “Baltic Transit”.

Mūziķe stāsta: “Mēs visi droši vien vairāk nekā citos gados meditējām un domājām, un atgriezāmies bērnībā, savās domās. Kaut kādas aizmirstās lietas – atcerējāmies. Kad es liku šo programmu, es domāju par bērnību. Jocīgi, Bostonā domāju par Latgali. Un domāju arī, kāda mūzika man patīk un ko es klausījos bērnībā?”

Mierīgu, teju meditatīvu skanējumu, ko reizēm papildināja dzīvīgākas noskaņas, festivāla apmeklētājiem piedāvāja mūziķu trio no Somijas, Igaunijas un Armēnijas, ko vada viens no aktīvākajiem mūziķiem Baltijā Jāks Soērs.

“Kad mēs, dažādi cilvēki satikāmies, mēs vienmēr runājām, kā būtu spēlēt kopā. Tā nu pirms četriem gadiem pamēģinājām un esam apmierināti! Esam no dažādām zemēm, bet mūs vieno mūzika!” atklāj Jāks Soērs.

Pirmās festivāla dienas programmu noslēdza ekspresīvais franču talantīgais basģitārists SHOB.

Džeza ritmus Saulkrastos varēs baudīt vēl 23. un 24. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti