Atklās Latvijas Likteņdārzu; tam par godu radīts dokumentāls atskats par dārza tapšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

11. augustā tiks atklāts Latvijas Likteņdārzs. Kopš pirmās ziedojumu vākšanas akcijas “Top Latvijas Likteņdārzs!” pagājuši jau 10 gadi, un šo gadu laikā maz zināmā sala Daugavā pārvērtusies līdz nepazīšanai, radot simbolu nemitīgai tautas atjaunotnei un izaugsmei.

Latvijas Televīzija sekojusi dārza tapšanai un šogad, par godu tā atklāšanai, izveidots dokumentāls atskats par to, kā tas noticis, informēja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Pēc Viļa un Martas Vītolu aicinājuma domubiedru grupa – Māra Zālīte, Sandra Kalniete, Baiba Rubess, Ilmārs Mežs, Jānis Stradiņš, Imants Lancmanis un citi – 2005. gadā parakstīja Labās cerības sertifikātu. Ar to aizsākās Likteņdārza projekts. Latvijas Televīzija sekojusi dārza tapšanai kopš 2009. gada. Tad notika pirmā ziedojumu vākšanas akcija “Top Latvijas Likteņdārzs!”.

Neskatoties uz šaubām un neticību, kas laiku pa laikam izskanējušas, Likteņdārzs ar katru gadu attīstījies un plaucis. Latvijas Televīzijā tapis dokumentāls atskats “Kā tapa Likteņdārzs”, kurā izsekots dārza attīstībai – kā veidota ābelīšu aleja, būvēts ceļš un sēti pirmie zālienu hektāri, kā radīta Likteņdārza sirds – amfiteātris un “Sirmais saulriets” no 11 tūkstošiem pelēko laukakmeņu, kā notikusi skatu terases būvniecība, bruģakmeņu alejas un autostāvvietas izveide, nostiprināti Daugavas krasti, vesta zeme Lielajam kalnam un uzsākta sabiedriskās ēkas būve. Dokumentālais atskats tiks pārraidīts Likteņdārza atklāšanas dienā – 11. augustā plkst. 19.20 LTV1.

Savukārt vakarā plkst. 21.20, LTV1 varēs skatīties Likteņdārza atklāšanas koncertu. Sabiedrisko mediju atskaņotāja “REplay.lv” tiešraidē koncertu būs iespējams skatīties jau no plkst. 19.00.

Tajā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), pianists Vestards Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris.

Koncertā izskanēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbi, latviešu simfoniskās mūzikas klasika un

īpaši šim koncertam rakstīti jaundarbi, ko komponējuši Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls.

Likteņdārza idejas autori – akadēmiķis Jānis Stradiņš, Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, dzejniece Māra Zālīte, arhitekts Andris Kronbergs – stāstīs par savām sajūtām pirms 13 gadiem un šodien, būs tikšanās ar cilvēkiem, kuri regulāri ziedo un apmeklē Likteņdārzu, piedalās talkās un iesaistās ikdienišķos  projektos – ar māksliniekiem Edgaru Vērpi un Sandru Krastiņu, komponistu Valtu Pūci, Liepājas teātra direktoru Herbertu Laukšteinu, sporta muzeja direktori Agri Brūni, Lauras un Andra Ambrazēviču ģimeni un citiem. Dārza atklāšanu apsolījis apmeklēt arī tā arhitekts Šunmio Masuno (Shunmyo Masuno) no Japānas. Koncertu vadīs Aija Kinca un Jānis Geste.

Koncertu iespējams skatīties arī klātienē, Likteņdārza amfiteātrī. Biļetes “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti