Atklās ikgadējo Rīgas festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar Jeruzalemes simfoniskā orķestra koncertu Lielajā ģildē svētdienas vakarā tiks atklāts ikgadējais Rīgas festivāls. Jeruzalemes simfoniskais orķestris pieder pašām augstākajām Izraēlas kultūras virsotnēm, un šī būs pirmā iespēja to dzirdēt Latvijā.

Atklās ikgadējo Rīgas festivālu
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Līdzās spilgtiem viesmāksliniekiem Rīgas festivālā piedalīsies virkne izcilu pašmāju mūziķu un kolektīvu, bet visa festivāla vainagojums būs iespēja Dailes teātrī noskatīties visus četrus koncertuzvedumus „Latvijas gredzens”.

"[Atkārtot] unikālo Sigvarda Kļavas auklējumu "Latvijas gredzens" man ir vislielākais prieks, jo tad, kad šie koncerti izskanēja dažādās Latvijas koncertzālēs, tad visu laiku bija tāds no dažādām pusēm, nu vajadzētu [sarīkot] arī Rīgā," teica "Latvijas Koncertu" vadītājs Guntars Ķirsis.

Viņš norādīja, ka šoreiz zvaigznes ir sakritušas un šī ir laba iespēja arī Rīgas auditorijai un viesiem. "Ārkārtīgi liels prieks par viesmāksliniekiem, mums jau zināms Antons Ļahovskis, kurš jau faktiski, varētu teikt, ir mūsējais," teica Ķirsis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti