Atkalredzēšanās svētki un paaudžu maiņa. Atskats uz «Muzikālo banku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar iespaidīgu finālšovu Daugavpils Olimpiskajā centrā sestdien, 28. janvārī, noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja "Muzikālā banka 2022". Gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva grupas "Citi zēni" dziesma "Lieka štuka". Par otru vērtīgāko kļuva grupas "Sudden Lights" izpildītā dziesma "Laternas", bet trešo vietu ieguva "The Sound Poets" ar dziesmu "Pie vienas uguns".

Atkalredzēšanās svētki un paaudžu maiņa. Atskats uz Muzikālo banku
00:00 / 02:06
Lejuplādēt

Pēc kovida pandēmijas ierobežojumiem iepriekšējās divās sezonās "Muzikālās bankas" noslēguma šovs šoreiz atkal notika klātienē, un prieks par to bijis jūtams arī mūziķu noskaņojumā. Gandarījumu par koncerta norisi pauda Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

"No mūziķiem emocijas un sajūtas var noķert ikreiz, kad notiek "Muzikālās bankas" finālšovs; tie vienmēr ir tādi atkalredzēšanās svētki, un arī pēc pasākuma mums bija ballīte, un tad arī pasākuma vadītājs, Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis teica, ka neviens neprot tā ballēt, kā to māk mūziķi," stāstīja Mauriņš.

Skatoties "Muzikālās bankas" noslēguma koncertu un uzzinot uzvarētājus, dīdžejs, Latvijas Radio 5 radošais direktors Toms Grēviņš bijis priecīgs, ka uzvarētāju vidū ir jauni vārdi, nevis tie paši, kas šajā sacensībā uzvarējuši jau vairākkārt.

"Tomēr paaudžu maiņa mūzikā notiek. Lēnāk tas ir nācis, bet tā tas ir. Man šķiet, "Sudden Lights" otrā vieta, "Sound Poets" trešā vieta, "Citi zēni" pirmā vieta – man šis trio patīk," atzina Grēviņš.

Par paaudžu maiņu "Muzikālajā bankā" runā arī "Neatkarīgās Rīta Avīzes" ilggadējais mūzikas apskatnieks Sandris Vanzovičs, taču viņam tas neesot nekāds pārsteigums.

"Ja mēs paskatāmies objektīvi uz visu šo situāciju ar balsošanu un žūrijas vērtējumiem, tā tas arī varētu būt, jo "Citu zēnu" "Lieka štuka" arī "Zelta mikrofona" žūrijas vērtējumā ir TOP 5 gada dziesmā, tā ir arī TOP 5 radiohitā, un tas nozīmē, ka visi to ir aktīvi klausījušies visa gada garumā un tātad arī žūrijai tā tīk.

Tas, ka "Citi zēni" spēj "noraut jumtu" klātienē, es domāju, arī nevienam nebija nekāds pārsteigums, taču man bija pārsteigums, ka viņi to spēj izdarīt tik ļoti pamatīgi un kvalitatīvi," vērtēja Vanzovičs.

"Muzikālās bankas" finālā par vērtīgākās dziesmas titulu sacentās 15 dziesmas. Vērā tika ņemts gan skatītāju balsojums, gan žūrijas vērtējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti