Atjaunojuma pirmizrādi piedzīvo koncertuzvedums «Mūzikas skaņas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdienas vakarā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē atjaunojuma pirmizrādi piedzīvo koncertuzvedums „Mūzikas skaņas”, kas tapis pēc Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina pasaulslavenā mūzikla motīviem.

Jaunā mūķene Marija ir pārāk nebēdnīga klostera dzīvei, tādēļ kļūst par atvaļinātā flotes kapteiņa Georga fon Trapa bērnu guvernanti. Marijai izdodas fon Trapu namā ienest siltumu, dzīvesprieku un, protams, arī mūziku, pretī saņemot bērnu un kapteiņa mīlestību. Ričarda Rodžersa komponētās mūzikla „Mūzikas skaņas” melodijas ļauj katram klausītājam atklāt mūzikas burvju spēku, kas nogludina visus šķēršļus un pārvar visas nedienas.

Pēc „Mūzikas skaņu” motīviem tapušais koncertuzvedums Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē izpelnījies mazo skatītāju un viņu vecāku mīlestību. Tagad iestudējums piedzīvos vizuālu atjaunojumu, lai „Mūzikas skaņas” varētu ne vien izdzirdēt, bet arī ieraudzīt.

Jauniestudējumu veidojuši muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, režisore Dace Volfarte, scenogrāfe Ināra Gauja, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, videomākslinieks Uģis Ezerietis, gaismu māksliniece Roma Valle.

Galvenajā – Marijas – lomā iejūtas Evija Martinsone. Lomās – Ilona Bagele, Nauris Puntulis, Evita Zālīte, Juris Ādamsons, Andris Kipļuks, Agnese Malnača, Dace Bērziņa, Baiba Gaure-Bērtule, Vija Reine un ansamblis „Kolibri” (vadītāja – Inita Malnača).  Teicēja lomā aktieris Kristians Kareļins. Iestudējumā piedalās Latvijas Nacionālās operas orķestra kamersastāvs.

Iestudējums iekļauts Latvijas Nacionālās operas jaunajā programmā „Opera tuvplānā”. Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski. „Opera tuvplānā” ietvers dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Nākamās „Mūzikas skaņu” izrādes – 1. un 30. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti