Kultūras ziņas

Inese Galante gatavojas koncertam Rīgas Domā

Kultūras ziņas

Sākas Senās mūzikas festivāls

Pirmie ārzemju kori ierodas uz koru olimpiādi!

Ārvalstu kori ierodas uz Pasaules koru olimpiādi Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules koru olimpiāde jau no trešdienas, 9.jūlija, pulcēs piecu kontinentu 73 valstu dalībniekus. Ārvalstu kori pamazām sāk ierasties Rīgā, un drīzumā to dalībnieki piepludinās ielas, laukumus un uzstāšanās vietas visā pilsētā.

7.jūlijā lidostā Rīga ielidoja daudzi kori no visdažādākajām vietām pasaulē, arī Indonēzijas koris.

Džakartas jauniešu koris ir dibināts 2010.gadā. Korī dzied skolēni vecuma grupās no 7. līdz 11.klasei. Jauniešu koris no Indonēzijas ir pašā darbības sākuma stadijā, bet jau tagad tā nākotne ir paredzama panākumiem bagāta. Koris jau ir paspējis iegūt savā īpašumā divas sudraba medaļas Vjetnamas Starptautiskajā koru konkursā, kā arī zelta un sudrabu medaļu Franča Šūberta koru konkursā Vīnē.

"Tā ir fantastiska iespēja manam korim. It īpaši tāpēc, ka tas ir mans jaunais koris, kas var piedalīties Pasaules koru olimpiādes konkursā. Protams, mēs ceram uz galveno balvu - zelta medaļu. Tad mēs varētu to atrādīt mājās Indonēzijā un mūsu valsts būtu ļoti lepna par mūsu sasniegumiem," saka Džakartas jauniešu kora vadītājs Daniels Dasalaks.

Kora vadītājs uzsver, ka kora repertuārā ir ne tikai klasiskas kompozīcijas, bet arī moderni mūsdienu skaņdarbi - popa un džeza stilā.

"Esmu dzirdējis, ka Rīga ir brīnišķīga pilsēta. Mēs gribam uzzināt vairāk par to. Tādēļ mēs esam šeit, lai piedalītos konkursā un arī izbaudītu šo pilsētu," saka Džakartas jauniešu kora vadītājs Daniels Dasalaks.

Kā vēstīts, 9.jūlijā Rīgā sāksies Pasaules koru olimpiāde, kas pulcēs 27 000 dziedātāju no pieciem kontinentiem. Desmit dienu laikā risināsies ne tikai spraiga sacensība – koru konkursi  29 kategorijās, bet arī  skanēs svētku koncerti, būs dalībnieku gājiens, notiks meistarklases un daudzi citi aizraujoši notikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti