Armands Siliņš: Šis laiks ir pilns ar vunderbrīnumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Palūkojoties no Romantisma laikmeta skatupunkta uz mūsdienām, te ir pilns ar "Wunder" - brīnumiem, atzīst Latvijas Nacionālās operas solists, baritons Armands Siliņš.

Lai gan sociālajos tīklos pirms divām dienām pavīdēja ziņa, ka Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā „Zirgu pasts” piektdien, 15. martā, pulksten astoņos vakarā paredzētais Armanda Siliņa koncerts ir atcelts, tomēr sarunā ar mūziķi īsi pirms paša koncerta LTV pārliecinājās, ka koncerts būs.

"Paskatījāmies "Biļešu paradīzē" un konstatējām, ka nav nopirkta neviena biļete," stāsta Armands Siliņš. "Te, es domāju, drīzāk ir runa par cilvēku iepirkšanās paradumiem. Kā man viena draudzene atbildēja, kad jautāju viņai, kāpēc nav nopirkusi vēl biļeti: "Kurš nedēļu pirms koncerta vispār pērk biļetes?!"."

Koncertam, kurā skanēs latviešu kamermūzika – klasiķi Emīls Dārziņš, Alfrēds Kalniņš, mūsdienu komponisti Maskats, R.Kalsons un I.Zemzaris, kā arī dziesmas no grupu „Gaujarts”, „Suņa stunda” un „DoDo” repertuāra, dots īpatnējs nosaukums – Wunderzellis.

"Vēsture šāda: ir dziesma "Vanderzellis". Kā termins "vanderzellis" nāk jau no Romantisma laikmeta, cēlies no vārda "Wanderer", kas nozīmē 'ceļinieks'. Ņemsim vērā, ka jau ir 21. gadsimts un no tā laika skatupunkta, paskatoties uz šo, te ir pilns ar "Wunder", ar "vunderbrīnumiem"," skaidro solists.

No kvarteta „Undertango” koncertā piedalīsies pianists Mārtiņš Zilberts un vijolnieks Indulis Cintiņš. Uz skatuves viņiem pievienosies akordeoniste Māra Peiseniece, kontrabasists Mareks Auziņš un ģitārists Kaspars Zemītis. Savukārt intermēdijas un dziesmu pietikumi būs Nacionālā teātra aktiera Gundara Grasberga pārziņā.

Armandu Siliņu pēdējā laikā visai bieži esam redzējuši uz operas skatuves, taču to, ka mūziķim sirdij tuvi arī formas ziņā mazāki skaņdarbi – latviešu kamermūzikas klasika, mūsdienu komponistu skaņdarbi un estrādes dziesmas – Armands Siliņš atgādina saviem klausītājiem vismaz reizi gadā.

Pagājušā gada maijā Armands Siliņš kopā ar kvartetu „Undertango” uzstājās Dailes teātra Mazajā zālē ar programmu „Aizķēries aiz antenas vējš”, tad šovakar pulksten 20.00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā „Zirgu pasts” Armands Siliņš uzstāsies ar koncertu „Wunderzellis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti