Arī ziemā Lūznavas muiža piedāvās daudzveidīgu koncertu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Turpinot šogad iesākto bagātīgo pasākumu klāstu, arī ziemā Lūznavas muiža apmeklētājiem sarūpējusi dažādu koncertu piedāvājumu – būs piedzīvojams gan literāri muzikāls latgalisks vakars, gan Ziemassvētku koncertprogrammas, gan siltas dienvidu noskaņas, kamermūzika, ģitārmūzika un arī muižā vēl neredzētais steps.

30. novembrī plkst. 19.00 - Literāri muzikāls pasākums “Andrejdiena”

Andrejdiena ir tradicionālais literāri muzikālais pasākums, kurā katru gadu Rēzeknē tiekas Latgales literāti un mūziķi, radot dzejas, stāstu un mūzikas svētkus, kuru neatņemama sastāvdaļa ir Andrejdienas Āksta cepures literārā izcīņa. Šogad, kad pasākums notiks jau astoņpadsmito gadu, tā norise pirmo reizi būs Lūznavas muižā. Ieeja bez maksas.

 

4. decembrī plkst. 15.00 - Dziedātājs Igo un ģitārists Aivars Hermanis

Dziedātāja Igo un ģitāras meistara Aivara Hermaņa īpašā Ziemassvētku koncertprogramma, kurā iekļautas Igo un Aivara Hermaņa kopīgi radītās kompozīcijas, kā arī pasaules mūzikas klasika A. Hermaņa ģitāras aranžējumā. Īpaši šai programmai Igo ir ieskaņojis dziesmu "Mēnessnakts" ar Aivara Hermaņa mūziku un Aspazijas dzeju.

 

11. decembrī plkst. 15.00 - Labdarības koncerts “Katram savu sauju laimes”

Ziemassvētku muzikālā apvienība aicina uz labdarības koncertu “Katram savu sauju laimes”. Koncerta programmā izskanēs Latgales komponistu, Solvitas Ivanovas, Toma Lipska, Guntras Kuzminas, Līvas Blūmas jaunradē ietērpi latviešu dzejas un prozas klasikas fragmenti, un tos papildinās Lolitas Ritmanes un Madaras Pētersones skaņdarbi. Ziemassvētku apvienības sastāvā visi dalībnieki ir gan Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas esošie un bijušie studenti – Ilze Grēvele (vokāls), Laura Reksne (vokāls), Iluta Igaune (flauta), Jānis Igaunis (klarnete), Jana Kuzmenkova (klavieres), Mārcis Lipskis (basģitāra), Juris Laizāns (sitaminstrumenti). Šogad ar koncerta klausītāju līdzdalību un atbalstu tiks palīdzēts 2007. gadā dzimušajai Agnesei, kurai uzstādīta retās ģenētiskās saslimšanas, Angelmana sindroma, diagnoze.

 

18. decembrī plkst. 13.00 - "Latvian Sound Quartet" koncertprogramma “Dienvidu stāsti”

“Latvian Sound Quartet” ir četras jaunas, mērķtiecīgas, talantīgas un enerģiskas mūziķes, kuras kopā muzicē jau trīs gadus. Šajā koncertprogrammā skanēs saulaina mūzika no dažādām dienvidu zemēm. Līdz ar labi zināmu komponistu skaņdarbiem te izgaismosies arī pārsteigumi, tostarp Annas Veismanes īpaši šim kvartetam rakstītais jaundarbs un dzīvesprieka piesātinātas brazīliešu komponista Liduino Pitombeiras mūzikas lappuses.

 

31. decembrī plkst 19.00 - “Kesselberg Ensemble” un draugi. Svētku programma ar Johana Sebastiāna Baha “Kafijas kantāti”

Gada noslēguma koncerts un saviesīgs vakars kopā ar “Kesselberg Ensemble” un Baha “Kafijas kantāti”. Kantāte rakstīta laikā, kad kafija tika atvesta no Amerikas kontinenta uz Eiropu. Brīnumzāles tika augsti vērtētas un izrakstītas visādām kaitēm, gan fiziskām, gan emocionālām. Tā gadījies arī Līzes jaunkundzei, kura ilgojas pēc sava mīļotā, savukārt jaunkundzes tēvs meitai iesaka labāk iedzert kafiju, jo tas viņai dotu vairāk labuma... Koncertā piedalās: Kristīne Jaunalksne – soprāns, Raitis Grigalis – baritons, Ligita Spūle – traversflauta, Sanita Zariņa - baroka vijole, Raimonds Melderis - baroka vijole, Ilze Grudule – baroka čells, Jānis Stafeckis – kontrabass, Ieva Saliete – klavesīns un draugu koris.

 

8. janvārī plkst. 15.00 - Koncertprogramma “100 gadi ar Piafu”. Pianists Andrejs Osokins, pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo

Dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina veltījums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei. Unikālā programma apvienos Piafas leģendārākos hītus un īpaši ekspresīvās pēdējo gadu dziesmas, kuras daudziem būs atklājums, ar klasisko mūziku, kas skanējusi Piafas dzīves laikā, iedvesmojusi viņu un radījusi atmosfēru 20. gadsimta Parīzē. Neordinārā programmas koncepcija nojauks robežas ne tikai starp dažādiem skatuves mākslu veidiem – teātri un izpildītājmākslu, bet arī paplašinās klasiskā koncerta iespējas un ļaus līdzpastāvēt pavisam atšķirīgiem mūzikas žanriem - klasiskajai un populārajai mūzikai.

 

12. februārī plkst. 15.00 - Koncertprogramma "Stepa un džeza ritmos"

Džeza mūzikas un stepa dejas koncerts, kurā uzstāsies "Soul Tap" dejotājas Annija Ķesele un Guna Kaše, ģitārists Svens Vilsons, basists Staņislavs Judins un bundzinieks Jānis Jaunalksnis, izpildot Latvijā unikālu koncertprogrammu, kurā stepa dejas ritmi savīsies ar populāriem džeza skaņdarbiem un kurā deja būs baudāma gan vizuāli, gan kā mūziku papildinošs ritma izteiksmes veids. Programmā – džeza standarti ar improvizācijas elementiem: "Softly as in a Morning Sunrise", "Moanin'", "On the Sunny Side of the Street", "Lady is a Tramp", "Unsquare Dance", "Nature Boy", "Caravan", "The Chicken" u.c.

 

5. martā plkst. 15.00 - Andrē Mākera (Igaunija) ģitārmūzikas koncertprogramma “Andalusian Illusion”

Igaunijas jaunās paaudzes spožākā ģitārista – Andrē Mākera (Andre Maaker) solo koncerts. Andrē ir mīlētākais ģitārists starp džeza un populārās mūzikas ģitāristiem Igaunijā, praktiski visi Igaunijā slaveni dziedātāji ir aicinājuši viņu piedalīties savos albumos vai uzstāties koncertos. 2014. gadā iznācis pirmais ģitārista solo albums “Minu laulu pidu” – Igaunijas Dziesmu svētku koru repertuāra dziesmas akustiskās ģitāras aranžējumā, bet 2016. gada pavasarī iznāca otrais ģitārista albums “Andalusian Illusion”, kura iedvesma gūta flamenko izdzīvošanā, studējot un klausoties, Andalūzijā. Flamenko iedvesmotā programma martā izskanēs arī Lūznavas muižā.

 

Līdzās koncertiem Lūznavas muižā līdz gada beigām skatāmas vairākas izstādes – mākslinieces Violas Annas Bīriņas reducētās keramikas un kanvu izstāde, Daugavpils 1. starptautiskā fotogrāfijas simpozija darbi no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas, fotogrāfes Ievas Epneres izstāde “Esparū pils” un "Latgales podnieku dienu 2016" darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti