Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Drošības policijas priekšnieku Normundu Mežvietu

18. martā sāksies festivāls "AVANTI!"

Arī šogad pianists Georgijs Osokins atklās festivālu «Avanti!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Neskaitāmo konkursu laureāts Georgijs Osokins sestdien, 18.martā, ar solokoncertu Lielajā ģildē atklās festivālu „Avanti!”.

Festivāls „Avanti!” ir nozīmīga lappuse kultūras vēsturē un arī mūsu kultūrā, uzsver festivāla organizatore, Hermaņa Brauna fonda vadītāja Inna Davidova.

„Tas pulcē jaunos māksliniekus. Tas, protams, nav konkurss, bet lai būtu prieks muzicēt, lai nebūtu sacensību sajūtas, lai nebūtu tie, kas paliek aiz kadra," stāsta Davidova.

Pianists Georgijs Osokins gluži kā pērn atklās „Avanti” festivālu. Davidova atceras, ka Osokinu pirmajā starptautiskajā jauniešu mūzikas festivālā „Avanti”  dzirdējusi pirms pieciem gadiem.

„Toreiz viņš bija skolnieks. Spēlēja ar savu tēvu, brāli un ar ansambli, un toreiz man kļuva skaidrs, ka viņš ir īpašs mūziķis, ļoti dziļa un interesanta personība. Toreiz mēs vēl nezinājām, ka viņš uzvarēs lielajā konkursā Ķīnā un tiks finālā un dabūs diplomu 17.starptautiskajā Šopēna konkursā Varšavā,” uzsver Davidova.

„Man vajag, lai viss būtu ļoti vienkārši un lai cilvēki maksimāli koncentrējas uz mūziku un mākslu, nevis uz to, kā mākslinieks uzvedas un izskatās,” uzsver pats Osokins.

Koncerta pirmajā daļā pianists spēlēs miniatūras, kas pieprasot ļoti lielas pūles un enerģiju.

"Tās ir kā atsevišķas gleznas, jāpārslēdzas ātri, jābūvē ar pavisam citām krāsām – ar eļļas krāsām, guašu, ar pavisam citu materiālu,” skaidro pianists.

Otrajā daļā Georgijs Osokins spēlēs lielās formas skaņdarbus – no Baroka impresionisma līdz vēlajam romantismam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti