Kultūras ziņas

Aicina pieteikties konkursam "Eirovīzijas koris"

Kultūras ziņas

Publiskots krimināldrāmas "1906" tīzeris

Rīgā uzstāsies "The Neighbourhood"

Arēnā «Rīga» uzstājas jauniešu grupa «The Neighbourhood»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gaisotnes pilna un melanholiska – tā žurnāls “Rolling Stone” raksturoja grupas “The Neighbourhood” mūziku. Pasaules slavu iemantojusī jauniešu grupa otrdien vakarā uzstājas Arēnā “Rīga”, un grupas pārstāvji garantē izjustu un grandiozu šovu.

Šie pieci jaunieši uz Rīgu ir atceļojuši no Kalifornijas. Vakar viņi bija Tallinā, bet pirms tam ceļojuši pa visu pasauli. Šo grupu vieno nosaukums “The Neighbourhood”, ko varētu latviskot kā “Apkaime” vai “Būšana kaimiņos”. Un tagad šos jauniešus vieno arī miljoniem fanu visā pasaulē.

“Mēs visi esam gandrīz kaimiņi. Un nosaukums “Neighbourhood” ir pietiekami universāls. Menedžere mums ieteica izmantot arī amerikānisko saīsinājumu NBHD. Tas labi skanēja. Bet vispār mēs visi esam kopā izauguši,” atklāj grupas mūziķis Džesijs Razerfords.

Žurnāls “Rolling Stone” šo grupu raksturo kā “gaisotnes pilnu” un “melanholisku”, lai gan tajā netrūkst smagāku ritmu un motīvu. Dziesmu skanējumu ielikt kādos konkrētos stila rāmjos būtu grūti. Te ir roks, dārkpops, hiphops, tādēļ nākas aprobežoties ar visaptverošo alternatīvās mūzikas rāmi – indīpops. Paši mūziķi stāsta, ka grupas skanējums nav radīts apzināti. Tas rodas pats no sevis.

“Pirms apvienojāmies, mēs katrs jau spēlējām mūziku. Ja tu spēlē mūziku, tad uzrodas vēl kāds, kurš to dara. Jūs sākat kopā eksperimentēt. Tā arī tas mums sākās. Iespējams. Es to īsti vairs neatceros,” stāsta grupas dalībnieks Brendons Frīds.  

“Konkrēti šajā grupā tas tā bija. Mēs uzrakstījām dažas dziesmas, cilvēkiem tās sāka interesēt. Un mēs teicām: uz priekšu! Un sākām,” piebilst Razerfords.

Astoņu gadu laikā “The Neighbourhood” ir izdevuši trīs studijas albumus. Ar pirmo “I Love You” tika iemantota plaša atpazīstamāka, bet pašiem mūziķiem tuvākais ir otrs albums “Wiped out!”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti