Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli: Bērziņš pret Bordānu

Rīta Panorāma

Dabas muzejā norisinās Sēņu dienas

Ar zvaigžņu koncertu atklās koncertzāli " Rīga"

Ar zvaigžņu koncertu atklās koncertzāli «Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 20.septembrī, tiks atklāta koncertzāle "Rīga", kas atrodas Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkā. Pēc 42 gadu pārtraukuma uz koncertzāles skatuves atkal kāps mākslinieki.

"Šajā zālē un šajā notikumā man sirds prasīja, es gribēju "Balto sauli". Mani tik daudz saista ar šo zāli, tie ir neaizmirstami mirkļi," saka dziedātāja Margarita Vilcāne, kura koncertzāles atklāšanā tikai uz īsu brīdi ar Raimonda Paula dziesmu "Balta saule" atgriezīsies uz skatuves.

Latvijas Zinātņu akadēmijas zāle ar vienīgo amfiteātri Latvijā un izcilo akustiku ir atjaunota bez valsts un pašvaldības finansējuma līdzdalības.

"Pats, pats veiksmīgākais ir skatuve, kura ir atkal atguvusi savu īsto apjomu un jauno grīdu. Tajā brīdī, kad  mēs ienācām šajās telpās, skatuves dēļi joprojām bija izdeguši un izpuvuši - tieši tādi, kādi tie bija palikuši pēc 1972.gada ugunsgrēka," stāsta koncertzāles "Rīga" producents Juris Millers. Laikmeta garša 1955.gadā celtajai ēkai gan nav pazudusi.

Koncertzāles pārraudzītāji bufetes telpā izveidojuši arī mazo zāli kamerpasākumiem. Koncertzālē būs arī muzejs - cilvēki tiek aicināti atnest padomju laika lietas.

Koncertzāles "Rīga" atklāšanas koncertā uz skatuves kāps populāri estrādes un akadēmiskās mūzikas pārstāvji, kā arī teātra mākslinieki un aktieri.

Kā vēstījām, koncertzāles afiša esot saplānota līdz 2015.gada pavasarim. Koncertzāles atjaunošanas finansējumu veido ziedojumi un privātais kapitāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti