Ar Ziemassvētku koncertu trīs Balanas noslēdz rezidenci koncertzālē «Cēsis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ziemassvētku priekšvakarā, 23. decembrī, koncertzālē "Cēsis" gaidāms koncerts kopā ar koncertzāles šī gada rezidences māksliniekiem – Kristīni, Margaritu un Robertu Balanas. Klausītāji dzirdēs svītu no Pētera Čaikovska baleta "Riekstkodis", Vivaldi, Sibēliusa un Ravēla skaņdarbus, kā arī "Sigur Rós" un "Pink Floyd" dziesmu pārlikumus elektriskajai vijolei, informēja koncertzāles pārstāvji.

"Ir pagājis vēl viens veiksmīgs mūziķu rezidences gads, un tūlīt pat tas noslēgsies ar trīs Balanas Ziemassvētku koncertu. Rezidences mērķis bija sniegt koncertskatuvi šiem neapšaubāmi talantīgajiem un daudzpusīgajiem Balanas ģimenes mūziķiem, kopīgi realizēt viņu radošās idejas. Izskanējušas vairākas unikālas koncertprogrammas – pašu mūziķu izmeklētas un veidotas. Kristīnei, Margaritai un Robertam, plānojot rezidences koncertprogrammas, izveidojās vairākas jaunas un veiksmīgas sadarbības gan ar Latvijas, gan Eiropas mūziķiem. Trīs Balanas rezidences gads Cēsu koncertzālē spilgti nodemonstrēja mūsu Latvijas izpildītājmākslas nākotni, pēctecību, perspektīvu, un mūsu jaunās paaudzes mūziķu spēju akumulēt pasaulē gūtās pieredzes, radot jaunas un vērienīgas muzikālās ieceres. Gandarījums, ka esam snieguši savu ieguldījumu, atbalstot un veicinot Latvijas jauno mūziķu izaugsmes iespējas un iniciatīvas," mūziķu rezidenci vērtē koncertzāles "Cēsis" mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Ziemassvētku priekšvakaram radīta koncertprogramma, kuras autori ir vijolnieki Kristīne un Roberts Balanas un čelliste Margarita Balanas. Pētera Čaikovska balets "Riekstkodis" ir neatņemama pasaules opernamu un teātru repertuāra sastāvdaļa tieši Gadumijā. Pazīstamās melodijas skanēs arī 23. decembra vakarā Cēsīs pārlikumā divām vijolēm un čellam. Līdzās – Antonio Vivaldi, Žana Sibēliusa un Morisa Ravēla skaņdarbi.

Roberts Balanas guvis atpazīstamību arī ar paša veidotiem populārās un rokmūzikas hitu pārlikumiem vijolei. Koncertam Cēsīs mūziķis sagatavojis "Sigur Rós", "Pink Floyd" un Daniel Caesar skaņdarbus elektriskajai vijolei.

Kā atzīst trīs Balanas – šis viņiem ir bijis ļoti piepildīts un krāšņs gads koncertzālē "Cēsis". Ar gandarījumu viņi atskatās uz gada ieskaņā aizvadīto tiešraides koncertu kopā ar "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Benu Palmeru, kā arī Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio translēto Pētera Vaska 75. jubilejas koncertu kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts akadēmisko kori "Latvija", diriģentiem – Andri Pogu un Māri Sirmo. Starptautiskajā festivālā "Čello Cēsis" izskanēja divas Margaritas Balanas orģinālprogrammas, savukārt sadarbība mūziķiem no Karajana Akadēmijas un Berlīnes Filharmonijas bet pavēra jaunas izaugsmes iespējas un muzikālo sadarbību ar Latvijas jaunajiem talantiem.

"Visi trīs esam ļoti pateicīgi Cēsu koncertzālei un tās administrācijai par atbalstu un iespēju piepildīt mūsu brīžiem pat neiespējamās koncertu idejas," noslēdzot rezidenci, saka visi trīs Balanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti