Ar trīs pasaules pirmatskaņojumiem atklās Garīgās mūzikas festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar trijiem pasaules pirmatskaņojumiem 10. augustā tiks atklāts 22. starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, LSM.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.

Šī gada festivāls tiks atklāts 10. augustā Sv. Jāņa baznīcā. Koncertā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponistes un diriģentes Līgas Celmas-Kursietes jaundarbs “Dzīvības kokam”, Lietuvas koru mūzikas līdera Vītauta Miškina skaņdarbs, kas radīts korim, sitaminstrumentiem, stīgu kvintetam un lietuviešu tradicionālā instrumenta “skudučs” komplektam, kā arī Valta Pūces jaundarbs “Psalmu burtnīca”, kura atskaņojumā piedalīsies instrumentālās grupas “Dagamba” mūziķi.

 

 

Garīgās mūzikas festivāls šogad notiks no 10. līdz 24. augustam, piedāvājot piecus koncertus.

Nākamajā festivāla koncertā – 15. augustā Zirgu ielas koncertzālē – skanēs džezs un gospeļmūzika. Muzicēs Rīgas Doma kora skolas gospeļu koris Unas Stades vadībā un īpaša viešņa no Amerikas – džeza dziedātāja Vaniša-Arlīna Gūlda. 

 

Savukārt 20. augustā Rīgas Domā notiks koncerts “Franču mūzikas dižgari”. Franču multimākslinieka un kora “Mikrokosmoss” diriģenta Loika Pjēra vadībā uzstāsies koris “Latvija” un ērģelniece Pirerta Aidulo no Igaunijas. Koncertprogrammā iekļauti nozīmīgi darbi – Francisa Pulenka “Litānija melnajai Jaunavai”, Šarla-Marijas Vidora Mesa, kā arī vairāki ērģeļmūzikas šedevri.

Divi festivāla noslēguma koncerti notiks sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un festivālu “Liepājas vasara”. 23. augustā “ Lielajā dzintarā” Liepājā un 24. augustā Rīgas Domā Māra Sirmā vadībā izskanēs divi lielas formas meistardarbi – komponista Imanta Kalniņa mīlestības darbs Sestā simfonija, kā arī Morisa Diruflē grandiozais Rekviēms, kas pirmo reizi kora vēsturē tiks atskaņots pilnā redakcijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti