Rīta Panorāma

Grupai "Blue Jean Serenade" iznācis singls "Es piederu pie tiem"

Rīta Panorāma

Intervija ar Aināru Latkovski

Ar trīs Osokinu koncertu atklās sesto "Jūrmalas festivālu"

Ar trīs Osokinu koncertu atklās sesto «Jūrmalas festivālu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 22. jūlija līdz 4. augustam Dzintaru koncertzālē norisināsies sestais “Jūrmalas festivāls”. Atklāšanas koncertā 22. jūlijā uz skatuves kāps Osokinu dinastijas izcilie pianisti – Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini, informēja organizatori.

Pianisti kopīgi atskaņos 20. gadsimta franču mūziku pārlikumos divām un trim klavierēm – Morisa Ravela “Bolero” un finālu no Fransisa Pulenka Koncerta divām klavierēm.

Sergeja Osokina soloizpildījumā skanēs krievu komponista Aleksandra Skrjabina mūzika, kura bijusi svarīga pianista repertuāra daļa jau daudzu gadu garumā.

Viens no Andreja Osokina mīļākajiem komponistiem ir Ludvigs van Bēthovens, kuram šogad ir 250. jubilejas gads. Koncertā Andrejs Osokins izpildīs slaveno “Mēnesnīcas sonāti”.

Savukārt Georgijs Osokins koncertā pievērsīsies viņam tik tuvā Frederika Šopēna daiļradei, kurš romantisma laikmetā paplašināja klavierspēles apvāršņus.

"Kopumā vienmēr mūsu koncerti Dzintaru koncertzālē ir kā lieli mūzikas svētki. Tie ir domāti cilvēkiem, kuriem ļoti patīk mūzika, kuriem patīk dažādi mūzikas žanri un kuriem ir ļoti interesanti atklāt šo instrumentu un daudzveidību, ko sniedz trīs klavieres, kad tās skan kopā,” pastāstīja Andrejs Osokins.   

Organizatori informē, ka “Jūrmalas festivāla” programmā šogad ir notikušas izmaiņas – ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, koncertos starp klausītājiem tiks nodrošināta 2 metru distance, tāpēc Dzintaru koncertzāles sēdvietu izkārtojums ir mainīts, katru koncertu klātienē varēs apmeklēt līdz 500 klausītāju. Interesenti varēs iegādāties arī tiešraides biļetes un skatīties koncertus tiešraidē. Tos koncertstudijā vadīs mūziķis Jānis Šipkēvics.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti