Ar tiešsaistes koncertiem un meistarklasēm atzīmēs UNESCO Starptautisko džeza dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

UNESCO Starptautisko džeza dienu Latvijā šogad atzīmēs ar piecu starptautiski atzītu mūziķu un izglītotāju interaktīvajām meistarklasēm digitālajā vidē, kā arī diviem virtuālajiem pašmāju mūziķu koncertiem 30. aprīlī un 3. maijā, informēja organizatori.

UNESCO Starptautisko Džeza dienu pasaulē un Latvijā svinēs astoto gadu pēc kārtas. Džeza dienas atzīmēšanas pamatmērķis valstī ir uzturēt starpkultūru sakarus, informēt un izglītot Latvijas džeza mūziķus, klausītājus un ikvienu, kuram interesē džeza mūzika un kultūra. Šogad klātienes koncerti un džeza žanra neatņemama sastāvdaļa – improvizācijas “jam session” pasākumi, epidemioloģiskās situācijas dēļ nav iespējami, tāpēc svinības tika pārplānotas digitāli. Interesenti visā pasaulē varēs gan klausīties Krista Saržanta debijas albuma prezentācijas koncertierakstu un apvienības “Dream Teller” koncertu, gan arī 3. maijā visas dienas garumā virtuāli piedalīties piecu ārzemju džeza mūziķu un izglītotāju meistarklasēs.

Visi Džeza dienas notikumi risināsies “International Jazz Day Latvia” “Facebook” lapā. Meistarklases notiks angļu valodā, un katras meistarklases beigās dalībnieki varēs uzdot vieslektoriem interesējošos jautājumus. Visi pasākumi šogad notiek bez maksas.

UNESCO Starptautiskās džeza dienas Latvijā programma

30. aprīlis

  • 20:00 Koncertieraksts: Krists Saržants “Then and Now” ar kamerorķestri no Latvijas Nacionālās bibliotēkas

3. maijs

  • 10:00 Komponista, pianista un aranžētāja Soren Moller (Dānija) meistarklase “Atrodi sevi: Kā piepildīt savus muzikālos sapņus”
  • 12:00 Bundzinieka un izglītotāja Sasha Mashin (Krievija) meistarklase “Savas ritma izjūtas uzlabošana”
  • 14:00 Ģitārista un pasniedzēja Diego Beirao (Brazīlija) meistarklase “Sambas kā žanra izpratne”
  • 16:00 “Grammy” balvai nominētās vokālistes un komponistes Nicole Zuraitis (ASV) meistarklase “Dziesmu rakstīšanas kurss visiem līmeņiem”
  • 18:00 Kontrabasista un populāra podkāsta autora Jason Heath (ASV) meistarklase “Stāsta spēks mūzikā: Lietas, ko esmu atklājis, intervējot 800 mūziķus”
  • 21:00 “Dream Teller” (Edgars Cīrulis, Kristīne Liede, Jānis Rubiks) virtuālais koncerts M/Darbnīcā

Projektu īsteno apvienība “Wise Music Society”. Apvienības mērķis ir veidot stipru un saliedētu mūzikas kopienu, kas apmainītos ar pieredzi, rīkotu un baudītu kopīgus pasākumus un veidotu mūziku saprotamu un pieejamu mūzikas mīļiem. Kopš 2013. gada “Wise Music Society” ir īstenojusi vairākus mūzikas projektus, kā arī izveidojusi digitālo žurnālu par Latvijas džezu JAZZin.lv.

UNESCO Starptautiskās džeza dienas Latvijā norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti