Kultūras ziņas

Vestards Šimkus atbalsta savu pirmo skatuvi

Kultūras ziņas

Poliannas prieka spēle Liepājas teātrī

Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks

Ar stāvovācijām Liepājā aizvadīts Gidona Krēmera koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vakar Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” muzicēja pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers. Būdams liels cirka cienītājs, viņš Liepājā pirmatskaņoja programmu “Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks”, kas būtībā bija aizrautīgs priekšnesums, kurā kamermūzika apvienojās ar klauna etīdēm. Koncertā skanēja poļu komponista Mečislava Veinberga skaņdarbi, argentīnieša Astora Pjacollas temperamentīgā mūzika un pašmāju komponista Artura Maskata opuss “Pusnakts Rīgā”.

“Uzskatu, ka viens no “Kremerata Baltica” uzdevumiem ir nest labās vēstis, atvērt klausītājiem ausis un acis un likt iet prom no koncerta ar jauniem iespaidiem. Mēs neesam izklaidējošs kolektīvs, mēs neesam no tiem, kas tikai gaida aplausus, atzinību vai labu vērtējumu, mēs, es un mani jaunie kolēģi, kaut kādā mērā esam pirmrindnieki, jo mums ir jākalpo mūzikai, nevis tikai tā jāizmanto, un tā ir mana pārliecība kopš pirmās dienas, kad sāku spēlēt vijoli un uzkāpu uz skatuves,” teica Gidons Krēmers.

Diriģents Ivars Bērziņš atzina, ka atkalsatikšanās ar Gidonu Krēmeru bijusi patīkama. “Konstatēju, ka viņš vēl joprojām ir jauns, jauneklīgs, aizrauj, brīnumaina tehnika. Protams, arī patīkami pazīstamus darbus dzirdēt,” atzina Bērziņš.

“Tā man ir ļoti aizraujoša un jauna pieredze. Un pieļauju, ka arī nedaudz Gidonam Krēmeram un orķestrim. Viņi bija mani redzējuši kādā cirka izrādē, viņiem tas bija ļoti paticis un viņi izdomāja, varbūt varam ko radīt kopā. Es biju iepriekš ar džeza apvienībām sadarbojies, bet tas, protams, ir pavisam citādāk,” atzina klauns Roberts Vike. “Es domāju un ceru, ka mēs arī tiem cilvēkiem, kuri vēl tik ļoti neinteresējas par klasisko mūziku un jaunākiem cilvēkiem – šādā veidā mēs izveidojam tādu kā tiltu. Esmu sajutis, ka bītbokss, komēdija, tas cilvēkos kaut ko atraisa. Man tas ir viens no aizraujošākajiem projektiem.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti