Rīta Panorāma

Serbijā atgriežas sumbri

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu (NA) Raivi Dzintaru

Atgriežas mūzikas apritē ar dziesmu "Tukšpauris"

Ar skatuves vārdu Lapsene mūzikā atgriežas Artis Dvarionas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar protesta dziesmu "Tukšpauris" pēc 12 gadu pārtraukuma mūzikā atgriežas grupas "R.A.P." balss Artis Dvarionas, kura jaunais skatuves vārds ir Lapsene, informēja mūziķa pārstāvji.

"Ar savu jauno mūzikas projektu sākotnēji biju plānojis klausītājus iepazīstināt šī gada beigās, taču, sākoties Krievijas agresijai Ukrainā, es vairs nedrīkstēju vilcināties", saka Artis Dvarionas.

Lapsenes debijas dziesmu "Tukšpauris" Artis Dvarionas sarakstījis sadarbībā ar teksta autoru Igo, kuram stāšanās pretī agresīvajam austrumu kaimiņam nav sveša jau kopš Atmodas laikiem 80. gadu beigās.

"Dziesma "Tukšpauris" var rezonēt dažādās nozīmēs, taču galvenokārt tas ir protesta vēstījums ar aicinājumu rīkoties un pielikt punktu totalitārisma režīmam aiz mūsu austrumu robežas,"  piebilst Artis Dvarionas.

Ar skatuves vārdu Lapsene viņš iecerējis komponēt, aranžēt un producēt pats, piesaistot dažādus teksta autorus.

"Šis notikums man ir īpašs ar to, ka pirmoreiz sevi realizēšu soloprojekta ietvaros, pašam komponējot, aranžējot un producējot savu mūziku, piesaistot dažādus tekstu autorus. Jāmin, ka šis nav vienas dziesmas projekts un protesta dziesma "Tukšpauris" ir kā starta pieteikums plašākam un tālejošākam muzikālajam mērķim," turpina mūziķis.

Dziesmas tapšanā piedalījušies – Reinis Briģis (studijas līdzproducents), Reinis Kārkliņš (audio pēcapstrāde), Eduards Zagainovs-Veinbrants (videoversija).

Artis Dvarionas agrāk dziedājis grupās "R.A.P." un "TāTāTā", kuru pazīstamākās dziesmas ir "Dzīve bez apstājas", "Nekas vairs nav tā", "Tu esi dinamīts", "Ja nu tā esi tu" un citas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti