Ar «Serenādēm jūrai» Liepājā sāk koncertciklu «Iededz gaismu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Arī šogad Liepājas klausītājus priecēs koncertcikls „Iededz gaismu”, kura ietvaros būs klausāmi dažādu žanru kamermūzikas koncerti. Koncertcikla pirmais muzikālais notikums gaidāms sestdienas vakarā Liepājā „Promenade Hotel Hika” zālē. Koncertā „Serenādes jūrai” uzstāsies klarnetists Egīls Šēfers un Spīķeru kvartets.

 

Koncertcikls „Iededz gaismu” Liepājā norisināsies jau piekto reizi, piedāvājot klausītājiem vairākus kamermūzikas koncertus.

„”Latvijas koncerti” izveidoja tādu ļoti labu programmu – kamermūzika. Viņi meklēja kādu, kas būtu gatavs Liepājā uzņemt. Domājām ar “Via Cultura”, kā atrast finansējumu un kamermūzikas koncertus piedāvāt Liepājas klausītājiem. Citiem žanriem mums Liepājā ir bagātīgs piedāvājums, bet kamermūzika pirms sešiem gadiem skanēja salīdzinoši reti.  Tā radās koncertcikls ar Latvijas labāko kamermūziķu piedāvājumu. Visas programmas ir ļoti labā kvalitātē,” stāsta nodibinājuma “Via Cultura” vadītāja Dace Bluķe.

Viņa atceras, ka, domājot par koncertcikla nosaukumu, radās doma to sasaistīt ar gaismas iedegšanu tumšajā gadalaikā:

„Pēc tam sākām domāt par nosaukumu, kāds tas šādam rudens–ziemas koncertiklam varētu būt? Tā kā ziema ir tumša un gara, tad kāpēc gan ar mūziku nevaram iededzināt gaismu?!”

Koncertikla pirmajā koncertā šajā sestdienā Liepājā izskanēs koncerts „Serenādes jūrai” klarnetes virtuoza Egīla Šēfera un Spīķeru kvarteta izpildījumā. Koncertam tā dalībnieki - klarnetists Egīls Šēfers un Spīķeru kvartets devuši nosaukumu „Serenādes jūrai”, iedvesmojoties no Maijas Einfeldes 1988. gadā komponētā skaņdarba „Skumjās serenādes vai Trīs dziedājumi mirstošai jūrai” klarnetei un stīgu kvartetam.

Koncertcikls turpināsies 6. decembrī ar koncertu „Vīnes klasika un vācu romantisms”, kur uzstāsies klavieru trio „Opera”. Savukārt 27. decembrī gaidāms kāds muzikāls uzvedums, stāsta Dace Bluķe:

„Ārkārtīgi interesants projekts, ko varētu nosaukt arī par koncerta uzvedumu, režisors – Dmitrijs Petrenko. Koncertuzvedums saucas – „Rīga toreiz”, sižeta pamatā ir Marisa Vētras grāmata ar tādu pašu nosaukumu. Koncertā skanēs aptuveni tas, kas agrāk varēja skanēt Rīgā – valši, fokstroti, tango. Būs pa vidu lasījumi no Marisa Vētras grāmatas.

Pēdējais koncertcikla „Iededz gaismu” koncerts izskanēs Liepājā  6. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti