Ar «Sarband» koncertu sākas festivāls «Ad Lucem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien Rīgā atklāj 20. Introvertās mūzikas festivālu „Ad Lucem”. Kopumā tas piedāvās piecus koncertus Rīgā, Gulbenē un Kuldīgā, kā arī lekcijas par garīgām tēmām.

Trešdien atklāšanas koncertā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā uzstāsies Latvijā vēl nekad nedzirdēti, bet pasaulē pieprasīti mūziķi - starpkultūru mūzikas ansamblis „Sarband”, ko vada ievērojamais bulgāru izcelsmes vācu muzikologs Vladimirs Ivanovs. Ansamblis savā daiļradē apvieno Austrumu un Rietumu kultūras.

„Uz Rīgu ansamblis ved ļoti interesantu programmu „Vox Feminae” - „Sievietes balss”. Pavisam koncentrēti var raksturot, ka to raksturo sievietes ceļš pie Dieva austrumu un rietumu mūzikā. Tur apvienosies gan agrīnie kristiešu dziedājumi aramiešu valodā, gan Ziemeļzviedrijas garīgās tautasdziesmas, jo solistes būs divi pilnīgi pretmeti - zviedriete Miriama Andersena un libāniete Fadija Elhāge, kas tiek uzskatīta par labāko Tuvo Austrumu balsi šobrīd. Tas tā tiešām arī ir, jo viņas balss ir fascinējoša,” par ansambļa programmu stāsta Zandberga.

Festivāls «Ad Lucem» no 24. līdz 27. jūlijam piedāvā koncertus Rīgā, Gulbenē un Kuldīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti