Ar «Raxtu Raxtu» koncertu atklās pasaules mūzikas festivālu «Porta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. augustā pulksten 19.00 Juglas ezera krastā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar pirmo vasaras brīvdabas koncertu tiks atklāts pasaules mūzikas festivāls "Porta", informēja rīkotāji.

Koncertu atklās festivāla debitanti – grupa “Raxtu Raxti” ar vēl neizskanējušu koncertprogrammu. Pandēmijas laikā grupa strādājusi pie albuma „Vidū saule”, un festivāla apmeklētāji kļūs par pirmajiem tā klausītājiem. "Tās ir latviešu tautasdziesmas „Raxtu Raxtu” aranžijā. Iepriekš mūsu repertuārā bija Imanta Kalniņa un citu latviešu autoru mūzika, kā arī pa kādai tautasdziesmai. Un šis ir kaut kādā ziņā eksperiments mums pašiem, varbūt man mazāk, bet pārējiem grupas dalībniekiem, kas nav tādi folkmūziķi kā es un mans brālis Edgars,” ar gaidāmo iepazīstina grupas dalībniece Kristīne-Kārkle Kalniņa.

Pasākuma otro daļu ieskandinās "Vikingu karaliene, Fēru salu viens no atpazīstamākajiem simboliem" – Eivør, kuru pavadīs Saulkrastu koris „Anima”. Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos speciāli Eivør balsij, korim un šim laikam rakstīts darbs, kura autore, kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva stāsta: „Šīs dziesmas vēstījums bija ļoti skaidrs. Bija grūtāk atrast tautasdziesmu vārdus. Daudz, daudz lasot, meklēju, kas spēj raksturot to sajūtu, kura bija manī. Sajūta, ka mēs katrs varam būt saule un varam tomēr spēt neļauties kārdinājumam kļūt par sauli, kura ir netīra, kļūt par sauli, kura ķengājas. Kļūt par sauli, kura zaudē savu spožumu, jo šobrīd ir ļoti, ļoti viegli pazaudēt garīgo tīrību. Domājot par šo laiku, vissvarīgākais liekas – turam gaismu sevī un izstarojam to.” 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti