Pārmijas

Katrīna Gupalo: Teātris man ir asinīs, tomēr mūzika ir galvenā

Pārmijas

Zane Zajančkauska: Skaitāmpanti ir sena, bet mūsdienās tomēr aizvien dzīva parādība

Gandrīz bezsvara stāvoklis. Par festivālu "Ārpus laika" stāsta Jānis Ķirsis

Ar Raimonda Paula un grupas «Framest» koncertu sāksies festivāls «Ārpus laika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mākslinieciskā viesu nama "Ārpus laika" parkā no 4. līdz 23. jūlijam notiks festivāla "Ārpus laika" vasaras koncerti, kurus atklās Raimonds Pauls un džeza vokālā grupa "Framest". Četros koncertos klausītāji tiksies arī ar Daumantu Kalniņu, Raimondu Ozolu, Raimondu Macatu, Mārci Auziņu un Matīsa Čudara trio.

Visu jūliju reizi nedēļā klausītājiem būs iespēja baudīt četrus muzikāli atšķirīgus brīvdabas koncertus viesu nama "Ārpus laika" parkā.

Festivāla "Ārpus laika" vasaras koncertus atklās Raimonds Pauls un džeza vokālā grupa "Framest" ar Maestro sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados komponēto mūziku. Par topošo koncertu Raimonds Pauls saka: "Dažādos laikos un situācijās muzikantiem nerimst vēlme uzstāties un tikties ar saviem klausītājiem". Arī šoreiz, kad publika parkā, kurā vietas ir gana, sēdēs ar drošo 2 metru distanci viens no otra, visos koncertos tiks piedāvātas reti vai teju neskanējušas programmas.

Grupas “Framest” līderis Jānis Ķirsis sarunā Latvijas Radio 3 “Klasika” par viesu namu “Ārpus laika” atzīmē: “Lai pilnvērtīgi sajustu, izbaudītu un saprastu, kas ir kupola māja, ko saimnieki cēluši savām rokām – ar fantastisku interjeru, lielisku dabas ainavu un noskaņu, kas burtiski sevī iemieso ārpuslaika sajūtu – ir vienkārši jāaizbrauc uz turieni un viss jāpiedzīvo pašam. Koncertos, kas tur jau mums notikuši, bijusi brīnišķīga sajūta. Jo programmu pamatmotīvs un stāsta līnija, ko veidojam kopā ar māksliniekiem, ir absolūta radoša brīvība.”

“Framest” koncertā saspēlēsies ar Raimondu Paulu. Jānis Ķirsis stāsta: “Jā, Maestro būs pie klavierēm.

Tā ir ļoti, ļoti fantastiska programma tā iemesla dēļ, ka mūzika, ko Maestro sarakstījis, ir no tā laika, kad neviens no mums, grupas dalībniekiem, vēl nebija dzimuši – tie ir sešdesmitie, septiņdesmitie gadi.

Un tas gluži burtiski ienes šo ārpuslaika nozīmi – ka mēs izpildām mūziku, ko oriģinālatskaņojumā neesam piedzīvojuši. Līdz ar to tas ir fantastiski, un tā ir brīnišķīga sajūta – būt kopā ar Maestro un viņa mūziku, improvizāciju, džezu. Tas viss tur būs.”

Festivāla programma

4. jūlijā pulksten 15.00 ir izsludināts papildkoncerts Raimonda Paula un vokālās grupas "Framest" programmai "Populārākās 60. un 70. gadu melodijas”, kur Maestro mūziku aranžējis vokālās grupas "Framest" mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis. Uz izpārdoto koncertu pulksten 19.00 ir derīgas tikai pārceltā 13. jūnija koncerta biļetes.

12. jūlijā pulksten 17.00 festivālā ar koncertprogrammu "Dziesmas no pagājušā gadsimta Amerikas" viesosies dziedātājs Daumants Kalniņš un pianists Kristaps Vanadziņš. "Dažreiz mazāk ir vairāk. Mazāk instrumentu, vairāk brīvības, smalkuma, dinamikas un stāsta," tā gaidāmo koncertu ieskicē Daumants Kalniņš.

16. jūlijā pulksten 19.00 festivāls aicina uz Raimonda Ozola, Raimonda Macata un Mārča Auziņa koncertprogrammu "Klasika mūsdienu aranžējumos". Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars vijolnieks Raimonds Ozols teic, ka viņa koncertdarbības mērķis ir atskaņot skaņdarbus, kas klausītājiem sniedz emocionālu baudu un atgādina, ka pasaules lielākā vērtība ir prieks, mīlestība un patiesums.

23. jūlijā pulksten 19.00 festivāla vasaras koncertus noslēgs Matīsa Čudara trio (Matīss Čudars. Ivars Arutjunjans, Edvīns Ozols) ar programmu "Improvizācijas ar brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos.” Trio krāsu paletē ietilpst džeza un brīvās avangarda improvizācijas, roka un bluegrass, kā arī tautiskās un klasiskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Viņu mūzikā lielu lomu spēlē kolektīvā improvizācija, tāpēc katrs koncerts ir unikāls, piesātināts ar radošo dzirksti, brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos.

Par viesu namu "Ārpus laika"

Mākslinieciskais viesu nams kupolmājā "Ārpus laika" atrodas Salaspils pagastā, 28 kilometrus no Rīgas centra. Viesu namu veido unikāla liekto koka konstrukciju ēka ar terasi un parks ar dīķiem. Savu darbību viesu nams uzsāka 2018. gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti