Ar Raimonda Paula dziesmām atzīmēs Jāņa Petera jubileju un Latvijas Universitātes simtgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 20. martā, plkst. 19.30 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, notiks Jāņa Petera 80. jubilejai un Latvijas Universitātes 100. gadadienai veltīts koncerts, kurā Raimonda Paula dziesmas izpildīs apvienotais koris un solisti, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā “Dzīvības mūžīgais vārds” koru, solistu un instrumentālās grupas izpildījumā izskanēs ne vien dzejnieka Jāņa Petera un komponista Raimonda Paula kopīgi sarakstītās dziesmas, bet arī citas Raimonda Paula melodijas. Arī koncerta norises vieta nav izvēlēta nejauši – Latvijas Universitāte šogad svin savu simtgadi, tādēļ koncertā izskanējušās dziesmas būs veltījums Latvijas Universitātei un visai tās saimei.

Jubilejas koncerta apmeklētāji būs liecinieki vairākiem pirmatskaņojumiem.  Kopā ar speciāli korim komponētiem jaundarbiem atskaņos arī sabiedrībā zināmas dziesmas, kas sākotnēji ceļu pie klausītāja iekarojušas solistu izpildījumā, bet šajā koncertā pirmo reizi tās atmirdzēs jaunās un košās skaņās koru priekšnesumā. Koncerta skanējumu bagātinās solisti Inga Lisovska, Elīna Seile un Daumants Kalniņš, kā arī instrumentālā grupa – Edvīns Ozols (bass), Artis Orubs (bungas), pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls.

Koncerta apvienoto kori veidos LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura”, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris, Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” vīru koris “Absolventi”. Mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, kormeistari Emīls Rusovs un Edgars Briņķis.

Koncertā ieeja bez maksas tikai balkonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti