Ar projektu «Mūzikas svētki manās mājās» Vidzemes kamerorķestris veicina jauniešu muzikālo izglītību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vairākus gadus Vidzemes kamerorķestris piedalās “Jauno talantu” koncertos Cēsīs, kur labākie Vidzemes mūzikas skolu audzēkņi spēlē skaņdarbus Vidzemes kamerorķestra mūziķu pavadījumā. Šogad ar Vidzemes attīstības fonda un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu ir uzsākts projekts “Mūzikas svētki manās mājās”.

Šī projekta mērķis ir dot Vidzemes lauku rajonu iedzīvotājiem iespēju baudīt klasisko mūziku profesionālu mūziķu izpildījumā, sniedzot koncertus vietējās mūzikas skolās. Koncertos klausītāji var dzirdēt Vidzemes komponistu, kā, piemēram, Alfrēda Kalniņa, Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa, Andra Riekstiņa un citu komponistu skaņdarbus. Sarīkojumā tiek sniegts arī neliels stāstījums par katru no komponistiem.

Īstenotais projekts ļauj talantīgākajiem un centīgākajiem mūzikas skolu audzēkņiem spēlēt kopā ar Vidzemes kamerorķestri viņu pašu mājās, sniedzot koncertu savai ģimenei, draugiem, kaimiņiem un skolotājiem.

“Tas bija liels prieks katru reizi redzēt, cik ļoti satraukušies pirms šī atbildīgā priekšnesuma ir bērni un jaunieši un cik patiesi priecīgi, ar lielām ovācijām viņu uzstāšanos uzņēma līdzcilvēki. Katrs no šiem koncertiem bija emocionāls lādiņš arī pašiem mūziķiem, jo šajā pacilātajā atmosfērā, kura valdīja pēc katra koncerta, vienaldzīgs nevarēja palikt neviens,” stāsta Vidzemes kamerorķestra pārstāve Dace Vilemsone.  

Pateicības vārdi par jauno mūziķu iedrošinājumu un doto iespēju spēlēt kopā ar profesionāļiem tika izteikti arī Vidzemes kamerorķestra diriģentam Andrim Veismanim un orķestra mūziķiem.  

Koncerti līdz šim ir notikuši trijos pagastos: Gaujienā, Nītaurē un Jaunpiebalgā. Nākamā gada sākumā koncerti paredzēti Staicelē un Limbažos.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti