Kultūras ziņas

Jaunas izstādes Mūkusalas Mākslas salonā

Kultūras ziņas

"Euro Femmes" par labāku sabiedrību

"Rīgas ritmi" Eiropas džeza simtgades zīmē

Ar programmu iepazīstina festivāls «Rīgas ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vasaras tradicionālie svētki improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas gardēžiem festivālā “Rīgas ritmi” šogad veltīti Eiropas džeza simtgadei. Festivālā viesosies dažādu paaudžu mūziķi no Amerikas, Francijas un Zviedrijas. Latvijā pirmo reizi uzstāsies džeza mākslinieki no Ķīnas. Festivāla viesi ne tikai uzstāsies koncertos, bet ar savas muzicēšanas prasmi dalīsies arī īpašās meistarklasēs. 

Cienājot ar zemenēm un putukrējumu, “Rīgas ritmu” rīkotāji šodien piedāvāja iepazīties ar festivāla programmas galvenajām “ogām”. 

“Brīnišķīgs žanrs, kas ir tik dzīvotspējīgs, un visi mēs ļoti labi zinām, kas ir Brazīlijas džezs, kas ir Kubas džezs un arī zinām, kas ir Latvijas džezs, jo Latvijas džeza mūziku arī pasaulē zina un par to mums ir liels prieks,” uzskata festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.

Atzīmējot 100 gadus, kopš Eiropā sāka spēlēt un atpazīt džezu, šogad festivāla programmā izcelti dažādu paaudžu amerikāņu džeza skolas pārstāvji. No džeza dzimtenes Ņūorleānas Latvijā viesosies par “devīto pasaules brīnumu” sauktais fanka komponists, pianists un vokālists Džons Klīrijs. 

Jaunāku džeza mūzikas paaudzi pārstāvēs dziedātājs un bundzinieks Džeimsons Ross. Pirmo reizi festivāla pastāvēšanas deviņpadsmit gadu vēsturē Latvijā uzstāsies džeza mākslinieki no Ķīnas. Tautas mūzika un Rietumu džeza tonalitāte izskanēs “Tianchang Band” mūziķu spēlē. Bet kā sensācija Latvijas publikai tiek piedāvāts ķīniešu pianista A Bu koncerts.     
 
“Mums ir brīnumbērns no Ķīnas A Bu, kurš uzvarēja šogad “Riga Jazz Stage” konkursā, un katrs viņa koncerts tiek pavadīts ar stāvovācijām. Viņam ir tikai 19 gadi, bet viņš jau ir uzstājies prestižos pasākumos, un mums prieks, ka viņš būs šeit,” atklāj Briežkalns. 

Festivāla “Rīgas ritmi” ietvaros jau tradicionāli tiks piedāvātas arī meistarklases. Latvijas Radio 1. studijā būs iespēja kopā muzicēt ar  gandrīz visiem  viesmāksliniekiem.  Latviešu kokles spēles meistariem būs iespēja apgūt ķīniešu cītaras spēli. 

Festivāls “Rīgas ritmi” ar daudzveidīgu džeza, improvizācijas un tautas mūzikas programmu koncertos Kongresa namā un citās Rīgas koncertzālēs publiku priecēs no 3. līdz 6. jūlijam. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti