Ar Portugāles, Itālijas un ASV mūziķu dalību vasarā gaidāms festivāls «Rīgas ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas ritmi" šogad norisināsies no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, informēja organizatori. Rīgā uz brīvdabas skatuvēm uzstāsies gan džeza, gan globālās mūzikas mākslinieki no Latvijas un ārvalstīm – apvienība "Ayom" no Portugāles, amerikāņu dziedātājs Klārks Bekhems, itāliešu dziedātāja Valentīna Fina, grupa "Very Cool People" kopā ar dziedātāju Paulu Saiju un citi mākslinieki.

Starptautiskā globālās mūzikas apvienība "Ayom" no Portugāles tiek dēvēta par muzikālo tālbraucēju brigādi, kura šķērso Atlantijas okeānu no Brazīlijas līdz Angolai un Kaboverdei, taču ar izteiktu Vidusjūras identitāti. Grupas nosaukums aizgūts no afrobrazīliešu mitoloģijas, kurā tā tiek dēvēts mūzikas pavēlnieks, kurš iemācīja cilvēkiem spēlēt mūziku un dziedāt.

Klārks Bekhems  (Clark Beckham) ir amerikāņu dziedātājs un dziesmu autors. Pateicoties savai plaša diapazona balsij un spēcīgajai skatuves harismai, Bekhems 2015. gadā kļuva par vienu no populārā TV šova "American Idol" žūrijas un skatītāju favorītiem.

Itāliešu dziedātāja Valentīna Fina (Valentina Fin) ir Venēcijas džeza festivāla organizētā itāliešu jauno džeza mākslinieku konkursa "Tomorrow’s Jazz Prize" laureāte, kura ir arī konkursa "Riga Jazz Stage 2022" dalībniece. Viņa kopā ar savu grupu piedāvā brīvi plūstošu mūsdienu džezu, kas uzrunā kā jauno, tā jau daudz pieredzējušo džeza auditoriju.

Jaunu programmu kopā ar dziedātāju Paulu Saiju festivālā "Rīgas ritmi 2022" piedāvās latviešu džezfanka grupa "Very Cool People".

"Laiki mainās, festivāls turpinās," sacīja tā mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. "Neskatoties uz dažādiem apgrūtinājumiem, Rīga gluži vienkārši nedrīkst palikt bez kvalitatīva improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāla, kas jau iekarojis savu stabilu vietu pasaules mūzikas festivālu kartē. Arī šogad piedāvāsim rīdziniekiem un pilsētas viesiem kolorītu un dažādu programmu, kurā būs gan pieredzējuši mākslinieki, gan jauni talanti no dažādām pasaules valstīm."

Galvenie festivāla koncerti notiks Rīgas Doma dārzā. Pārējās festivāla lokācijas tiks izziņotas kopā ar tā pilno programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti