Ar pēdējiem diviem koncertiem noslēdzas koncertprogramma «Manai dzimtenei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.novembrī Dailes teātrī Rīgā ar pēdējiem diviem koncertiem noslēgsies koncertprogramma "Manai dzimtenei".

Ar devīzi "Ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā" šī koncertprogramma ir dāvana Latvijai dzimšanas dienā. Šis ikgadējais pasākums ir Latvijas Radio 2 iedvesmots un pulcē populārus mūziķus.

Koncertprogramma "Manai dzimtenei" arī noslēdz dzejnieka Jāņa Petera 75.jubilejas gadu.

"Koncerti "Manai dzimtenei" ir kā dāvana mūsu mīļajai Latvijai tās dzimšanas dienā. Programma ir veidota no dažādu komponistu dziesmām ar mūsu izcilā dzejnieka Jāņa Petera dzeju. Koncertos izskan tādu komponistu kā Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera, Mārtiņa Brauna, arī Jāņa Strazda skaistākās melodijas," par koncertprogrammu stāsta viena no pasākuma rīkotājām Maija Tālberga.

Viņa norāda - tā ir arī dāvana Latvijai, ko pasniedz visi koncertā iesaistītie mūziķi, tai skaitā Aija Andrejeva, Samanta Tīna, Viktors Lapčenoks, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Atis Auzāns un Oranžā kora meitenes.

"Līdz šim koncerti izskanējuši dažādās Latvijas pilsētās. Visur klausītāji ir cēlušies kājās un dziedājuši līdzi. Var teikt, ka tā ir arī klausītāju dāvana savai zemei," norāda Maija Tālberga.

Kā jau esam vēstījuši, iepriekšējos gados izskanējušas Latvijas deviņdesmitgadei veltītas programmas "Mana dziesma Latvijai", "Latviešu kino un teātra zelta dziesmas", "Brīvās Latvijas dziesmas" un "Manas tautas dziesmas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti