Kultūras ziņas

Kannu "Zelta palmas zaru" saņem filma "Skumju trīsstūris"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Dzintaru koncertzāle atklāj Vasaras sezonu

Ar Paula un Rozenberga kompozīcijām Dzintaru koncertzālē ieskandināta vasaras sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Neskatoties uz teju rudenīgiem laika apstākļiem, nedēļas nogalē Jūrmalā publika pulcējās Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanā. Koncertā džeza un popmūzikas melodijas izskanēja Latvijas Radio bigbenda, amerikāņu džeza dziedātājas Čainas Mozes un Raimonda Paula sniegumā.   

Pēc ilgstošiem pandēmijas ierobežojumiem vairāku gadu garumā, Dzintaru koncertzālē beidzot varēja sanākt pilna skatītāju zāle. Vasaras sezonas atklāšanas koncertā Latvijas Radio bigbenda izpildījumā izskanēja Raimonda Paula un Gunāra Rozenberga kompozīcijas jaunos aranžējumos. Savukārt džeza, blūza un soulmūzikas intonācijas savienojās amerikāņu dziedātājas Čainas Mozes spēcīgajā balsī. Viņa neslēpa prieku: "Es jūtos brīva! Es jūtos atbrīvota, es jūtos, kā cilvēks, kuram ir atļauts darīt to, kas viņam patīk. Un dalīties šajā mūzikas mīlestībā ar šo brīnišķīgo publiku. Spēlēt kopā ar Latvijas Radio bigbendu ir liels gods. Kā jau minēju, viņi varēja uzaicināt, ko vien vēlējās, un viņi uzaicināja mani."

Koncerta otrajā daļā uz skatuves kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Latvijas Radio bigbendu kāpa Raimonds Pauls. Līdzās populārām un zināmām Maestro kompozīcijām  izskanēja arī Maikla Džeksona, Stinga un Kvinsija Džounsa dziesmas Intara Busuļa un Grētas Grantiņas izpildījumā.   

"Dzintari ir Dzintari. Te vienmēr būtu jābūt katru vakaru labiem koncertiem vai māksliniekiem, viesmāksliniekiem," pārliecināts ir Maestro.

Latvijas Radio bigbenda vadītājs Kārlis Vanags teic: "Tā ir tāda dvēseliska atgriešanās. Mēs atgriežamies koncertzālēs ar divtik lielu prieku, klausāmies, izbaudām. Un tās lietas, kas mūs ir kaitinājušas līdz šim, tās mēs jau sākam aizmirst un sākam novērtēt tiešām šo iespēju un izbaudīt."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti