Ar oriģināldziesmu «Kāds tevi sauc» sevi piesaka apvienība «Sintēze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar savu pirmo oriģināldziesmu “Kāds tevi sauc” Latvijas populārajā mūzikā sevi piesaka apvienība “Sintēze”, informēja grupas pārstāvji.

“Muzikālās apvienības “Sintēze” idejas pamatā ir senlatviešu dzīvesziņas un mūsdienīgā apvienojums. Nosaukums simbolizē ideju par šķietami nesavienojamā apvienošanu, kas spilgti parādās grupas muzikālajā rokrakstā, mūsdienīgās skaņās ietērpjot latviešu tautas dziesmas, tādējādi radot unikālu skanējumu,” skaidroja mūziķi.

Dziesmā “Kāds tevi sauc” tiek izmantoti latviešu tautas dziesmu vārdi, kas, kā atzīmēts dziesmas aprakstā, "vēsta par nozīmīgo un nedziestošo vērtību – ģimenes mīlestību un mājām, kur vienmēr atgriezties."

Muzikālajā apvienībā darbojas Adrija Apine (balss), Samanta Ceruka (kokle), Elīza Apine (taustiņi/balss) un Eduards Pauls Burgmanis (bungas). Dziesmu papildina čellists Pauls Ēriks Skujiņš.

Līdz šim “Sintēze” ir koncertējusi mūzikas un kultūras festivālā “Valpurģi” Latvijas Kultūras akadēmijā; Latvijas postfolkloras festivāla “Gaviles” iegavilēšanas koncertā folkklubā “Ala”; Rīgas Tehniskās universitātes “Studentu Saulgriežos” K.K. fon Stricka villā; Valmieras koncertzāles vasaras terasē un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti