Ar negaidītiem pavērsieniem: Atskats uz grupas «The Sound Poets»  koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 20. oktobrī, "Arēnā Rīga" notika alternatīvās popmūzikas grupas “The Sound Poets” koncerts, kas reizē bija arī jaunākā albuma “Trīs” prezentācija. 11 dziesmu albums “Trīs” tika publiskots 7. septembrī, un plašākam klausītāju lokam zināms, pateicoties singliem “Mums ir ko zaudēt”, “Nav par vēlu”, “Noklusētā dziesma”  un “Ceļš”. 

Mūsdienās jēdziens “popmūzika” mazāk attiecas uz stilistisko ievirzi, vairāk uz klausītāju skaitu, kuru mūzika spēj uzrunāt, ieinteresēt un aizkustināt.

Līdz ar to “popmūzika” ir gan liriskas dziesmas, gan dārdošs metāls, ja koncerts notiek cilvēku pilnai arēnai.

Popmūzikas grupām liela izmēra koncerts ir izaicinājums. No vienas puses – iegūtā atpazīstamība savā veidā ir drošības garants, ka apmeklētājiem koncerts jebkurā gadījumā patiks, no otras puses – arēnas koncerts ir iespēja pierādīt to, ka grupas mākslinieciskais sniegums var izklaidēt arī tos, kur ar grupas daiļradi nav tik tuvās attiecībās. Un “The Sound Poets”  bija padomājuši gan par vieniem, gan par otriem, nostrādājot kopējo dramaturģiju un paplašinot savu mūziķu sastāvu.

Šoreiz grupā bija divi bundzinieki – Pēteris Lunde un Andris Buiķis. Teju visa koncerta garumā grupas skanējumu bagātināja arī Latvijas Radio bigbenda pūšamo instrumentu kvartets, un notika arī citi pavērsieni.

Askētiskais koncerta sākums pamazām pārauga krāšņās vizualizācijās, citu aiz citas virknējot klātesošajiem labi zināmas dziesmas: “Tavs stāsts”, “Lavīnas”. Muzikāli atšķirīgu noskaņu sagādāja Jāņa Aišpura un Agneses Rakovskas duets dziesmā  “Stars”, kurai sekoja viena no koncerta kulminācijām – dziesma “Puse no manis” – atmosfēriskākā un eksistenciālākā jaunā albuma dziesma, kas visā savā krāšņumā izskanēja arī koncertā. 

Kamēr klātesošie vēl veldzējās pūšamo instrumentu pārpasaulīgajās skaņās, “The Sound Poets”  bija savu vietu atraduši zāles otrā pusē uz mazās skatuves. Atceroties savu akustisko tūri un pieminot pāragri mūžībā aizgājušo Valteru Frīdenbergu, grupa nospēlēja “Nāc līdzās”, “Joprojām” un “Kalniem pāri”. 

Lai koncerts nekļūtu pārlieku romantisks, notika nākamais negaidītais pavērsiens – uz lielās skatuves kārtīgam “bliezienam” gatavojās grupa “Dagamba”, nospēlējot "Rammstein" dziesmu "Du Riechst So Gut", to papildinot ar Bēthovena 5. simfonijas motīviem. “Dagamba”  arī pievienojās “The Sound Poets” dziesmā “Augšup”. 

Savukārt koncerta “Grand Finale”  izskanēja kopā nu jau ar Latvija Radio bigbenda 14 pūšamo instrumentu grupu un, protams, arī neiztrūkstošo konfeti lietu. Kopā tikai nospēlētas 24 dziesmas. 

Latviešu populārās mūzikas izpildītāju un grupu koncerti “Arēnā Rīga” ir liels ieguvums visai mūsu populārai skatuvei. Tik lielu šovu sagatavošanai ir nepieciešams sadarboties, gan veidojot  programmu un dramaturģiju, gan tehniskajos un cita veida jautājumos, tāpēc ieguvēji būtībā esam mēs visi. Kā nākamie ''Arēnā Rīga'' uz koncertu ielūdz  “Dagamba”. Ko viņi būs ieplānojuši?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti